• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: O Smith αποστόμωσε τους επικριτές
Ο Βρετανός προοδεύει συνεχώς
Νέα 06/04/2013 - 13:29

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Περπατούσα στο paddock της πίστας Losail με τον Randy Mamola, ένα από τους θρύλους του MotoGP και σχολιάζαμε την απόδοση του Bradley Smith: “Κάνουμε μικρά βήματα κάθε φορά προς τα μπροστά”, είπε ο Αμερικανός που φέτος έχει το ρόλο του συμβούλου των οδηγών της Yamaha Tech 3, ένα ρόλο που του έδωσε η Monster, που είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας.

“Τι μικρά βήματα; εδώ ο Brad κατέβασε 1.4''” του είπα, για να χαμογελάσει και να μου εξηγήσει ότι ο νεαρός Βρετανός έχει υπομονή και ακούει προσεκτικά τις συμβουλές των πιο έμπειρων.

Υπήρχε μια μεγάλη περίοδος με συνεχείς επικρίσεις για την απόδοση του Smith, όμως εκείνος δούλευε με την ομάδα του με πρόγραμμα και στόχους. Μέχρι τα τελευταία λεπτά των χθεσινών ΕΔ3 ΔΕΝ είχε οδηγήσει ποτέ την Yamaha M1 με άδειο ρεζερβουάρ! Και αυτό γιατί στόχος ήταν να μάθει τη συμπεριφορά της με πλήρες φορτίο, όπως δηλαδή θα είναι στο ξεκίνημα κάθε αγώνα!

“Τα τελευταία λεπτά των ΕΔ3 ήταν σαν Κατατακτήριες, με τους περισσότερους οδηγούς να προσπαθούν για να μπουν στη δεκάδα. Οδήγησα χωρίς βενζίνη στο τέλος και έκανα πολύ καλό χρόνο. Το ότι κατέβασα 1.4'' είναι μεγάλο πράγμα. Ήταν μεγάλο επίτευγμα αυτό που έκανα σήμερα, γιατί χρειάστηκε να οδηγήσω πολύ σκληρά για να είμαι στο -1'' από αυτούς”, είπε ο Smith.

“Αλλάξαμε κάτι στη μοτοσυκλέτα και επίσης πρώτη φορά κατάλαβα τα κάρμπον φρένα και είχαμε και περισσότερη πρόσφυση και έτσι ήρθε ο χρόνος. Η περισσότερη πρόσφυση μου έδωσε και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω τι κάνει το μπροστινό και τι το πίσω λάστιχο! Επίσης κάποια στιγμή ακολούθησα τον Valentino Rossi και έτσι είδα που υστερώ”, σχολίασε ο μεθοδικός Βρετανός.

“Είμαι σταθερός και με τα λάστιχα για τον αγώνα και θα αφιερώσω όλο το χρόνο των ΕΔ4 στις ρυθμίσεις για τον Αγώνα. Το να είσαι υπομονετικός είναι ο τρόπος για να οδηγείς την Μ1. Αλλά έπρεπε να πας γρήγορα για να μείνεις στη δεκάδα! Ήταν έκπληξη για μένα, αλλά από την άλλη μεριά ήταν ο στόχος μου”, κατέληξε.

Με χρόνο 1:56.901 είναι μόλις 0.817 του δευτερολέπτου από την κορυφή, κάτι που χαροποίησε την ομάδα του και αποστόμωσε τους επικριτές.

 

Επόμενο άρθρο »

Qatar: οι λεπτομέρειες της επίσημης φωτογραφίας

« Προηγούμενο άρθρο

Spies: Τώρα ξεκινάμε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα