• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: O Rossi ιδιαίτερα χαρούμενος
“Είμαι πολύ κοντά στον Jorge”
Νέα 04/04/2013 - 23:24

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

O Valentino Rossi έλαμπε από χαρά στο τέλος της σημερινής μέρας!

Δεν είναι μόνο το ότι οδήγησε τις δοκιμές για τα 35 από τα 45 λεπτά, δεν είναι μόνο το ότι η διαφορά του από την κορυφή είναι κάτω από ένα δέκατο, είναι κυρίως το ότι έχει καλή αίσθηση με την Μ1.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος”, ξεκίνησε να λέει, “φρενάρω, στρίβω και μπαίνω στη στροφή σωστά. Είμαι πολύ κοντά στον Jorge Lorenzo που χρησιμοποιεί την Μ1 στο 100% και καλύτερα από μένα, αλλά είμαστε κοντά. Έχω καλή αίσθηση και έτσι μπορώ και συγκεντρώνομαι στις γραμμές μου. Αν δεν ξέρεις τι γίνεται από πλευράς αίσθησης, πρέπει να ρισκάρεις και αυτό είναι επικίνδυνο. Με καλή αίσθηση μπορείς να ρισκάρεις χωρίς φόβο! Έτσι πήγα γρήγορα από την αρχή”, είπε ο “γιατρός”.

Μετά αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στο που υπερτερεί ο Lorenzo:

“O Jorge μπορεί να πάει γρήγορα χωρίς να χρησιμοποιεί πολύ ελαστικό. Δηλαδή τα λάστιχά του μετά από αρκετούς γύρους, είναι καλύτερα από τα δικά μου. Εκεί πρέπει να βελτιωθώ, στη φθορά”. Εδώ να θυμηθούμε ότι πριν εμφανιστεί ο Lorenzo, ο Rossi ήταν ο καλύτερος με διαφορά στον τομέα αυτό και γι αυτό στο τέλος του αγώνα τους περνούσε όλους σαν σταματημένους. Τώρα ξεκίνησε στις δοκιμές με το set-up του ομόσταυλού του, αλλά δεν είχε καλή αίσθηση του μπροστινού και σε αυτό κυρίως οφείλεται η διαφορά στα πρώτα τεστ. Μετά με την ομάδα του βρήκαν ρυθμίσεις που να του ταιριάζουν.

“Αν με δεις τώρα πάνω στη μοτοσυκλέτα θα δεις ότι είμαι καλά, δεν νιώθω πίεση, όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το στυλ μου δεν ταίριαζε στην Ducati και είμαι πολύ μεγάλος για να αλλάξω στυλ”, είπε πάνω στο θέμα.

Επίσης σχολίασε την φοβερή απόδοση του Crutchlow:

“Ο Cal είναι γρήγορος παντού, έτσι τώρα νομίζω ότι είμαστε 4 και μισό οδηγοί που θα διεκδικούμε τις νίκες. Και ο Bradl είναι καλός, αλλά ο Cal σε όλες τις δοκιμές πήγε εξαιρετικά”.

 

Το γεγονός όμως είναι ένα: είδαμε και πάλι ένα Valentino χαρούμενο και έτοιμο για όλα!!

 

Επόμενο άρθρο »

Προβλήματα για Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

"Νευρικός" αλλά 4ος ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα