• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 2013: Οι διεκδικητές!
Τα φαβορί της νέας σεζόν στην μικρή κατηγορία
Νέα 02/04/2013 - 13:13

Πέρυσι, η πρώτη χρονιά της Moto3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν άκρως επιτυχημένη με εφτά διαφορετικούς νικητές, 14 διαφορετικούς αναβάτες στο βάθρο και δυνατές μάχες με πλούσιο θέαμα, ιδιαίτερα σε Assen, Mugello και Motegi! Φέτος, με τον Sandro Cortese να έχει πάει στην Moto2, έχουμε πολλούς νέους και ελπιδοφόρους rookies, οι οποίοι ήρθαν από το Ισπανικό και άλλα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αφήνοντας την υπόσχεση ότι και πάλι θα δούμε μια εξίσου συναρπαστική σεζόν! Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους κυριότερους διεκδικητές του φετινού Τίτλου:

 

Maverick Vinales – Ισπανία – Team Calvo KTM

 

Το μεγάλο φαβορί, ο Ισπανός Maverick Vinales, τρόμαξε για λίγο όταν έπεσε την προτελευταία ημέρα δοκιμών στην Jerez. Ευτυχώς για τον ίδιο ο τραυματισμός του ήταν ελαφρύς και θα είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ. Στις δοκιμές, ο Vinales προσαρμόστηκε γρήγορα στην KTM του και έχασε μόνο μια φορά την πρώτη θέση, στην Jerez, μετά τον τραυματισμό του. Στα 18 του χρόνια, ο Vinales είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του το χαοτικό 2012, ώστε να συγκεντρωθεί στη νέα σεζόν και στο κυνήγι του πρώτου του Παγκόσμιου Τίτλου!

 

Luis Salom – Ισπανία – Red Bull Ajo KTM

 

Ο Luis Salom πήγε στην εργοστασιακή KTM, μετά από μια δυνατή χρονιά όπου πάλεψε για τον Τίτλο. Προσαρμόστηκε γρήγορα στη νέα του μοτοσυκλέτα και δηλώνει χαρούμενος για τη βελτίωση που πέτυχε, παρά το γεγονός ότι πέρυσι έδειξε μια ελαφριά αστάθεια και ανά καιρούς βεβιασμένες αποφάσεις μέσα στους αγώνες. Όπως και να έχει, ο Ισπανός θα είναι η μεγαλύτερη απειλή του Vinales στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

Alex Rins – Ισπανία – Estrella Galicia KTM

 

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη των χειμερινών δοκιμών, να αποτελεί ο Alex Rins, ο rookie της περσινής χρονιάς! Όπως και ο Vinales, έτσι και ο Rins άλλαξε από Honda σε KTM για το 2013 και ήταν σταθερά μέσα στους 3 πρώτους από τότε. Δηλώνει πολύ χαρούμενος και τονίζει ότι έχει μάθει πολλά, όντας έτοιμος να παλέψει για τον φετινό Τίτλο!

 

Jonas Folger– Γερμανία – Mapfre Aspar Kalex KTM

 

Ο νεαρός άσος κατάφερε να σώσει την κατάσταση από την καταστροφική περσινή χρονιά, πηγαίνοντας στην ομάδα του Aspar μετά το Mugello. Στον επόμενο αγώνα ανέβηκε στο βάθρο και στη συνέχεια πήρε τη νίκη στο Brno! Από εκεί και πέρα ήταν πολύ σταθερός, κερδίζοντας άλλα δυο βάθρα στην πορεία. Για τα χειμερινά τεστ δήλωσε: «...ήταν τα καλύτερα που έχω κάνει ποτέ!» Ίσως το 2013 να αποτελεί την ευκαιρία του να κάνει την έκπληξη!

 

Θανάσης Σίσσης – Αυστραλία/Ελλάδα – Red Bull Ajo KTM

 

Τα βλέμματα όλων στην Ελλάδα είναι στραμμένα στον νεαρό Θανάση Σίσση, ο οποίος μετά τη δεύτερη θέση στο Red Bull Rookie (2011), μπαίνει στη δεύτερη full σεζόν του πάνω στην ΚΤΜ. Το 2012 ο Θανάσης έδειξε δείγματα της ταχύτητάς του, αποσπώντας θετικά σχόλια από αναβάτες του MotoGP, ενώ κατάφερε – στην παρθενική του χρονιά – να πάρει ένα φανταστικό βάθρο μέσα στην Αυστραλία! Ο ίδιος και σε συνεντεύξεις με το περιοδικό MOTOGP WORLD, δήλωνε ότι η αδυναμία του έγκειται στις κατατακτήριες, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα φέτος. Βάσει των εμφανίσεών του στα χειμερινά τεστ, ο νεαρός άσος έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την περσινή του εξαιρετική 7η θέση στο Κατάρ! Πέρυσι είχε ολοκληρώσει το Πρωτάθλημα στην 12η θέση, με στόχο φέτος να μπει μέσα στην πρώτη εξάδα, προσθέτοντας παράλληλα περισσότερα βάθρα στο βιογραφικό του!

 

Alex Marquez – Ισπανία – Estrella Galicia KTM

 

Ο μικρότερος από τα αδέρφια Marquez, ξεκινά την πρώτη του full σεζόν στην Moto3 μετά τις έκτακτες συμμετοχές που είχε πέρυσι στην κατηγορία, μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα στο Παγκόσμιο και στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, κερδίζοντας μάλιστα το τελευταίο. Η βελτίωσή του μπορεί να συνοψιστεί στην 4η θέση στο δεύτερο τεστ της Jerez. Με λίγη τύχη, μπορεί να πάρει βάθρα στους αγώνες μέσα στην Ισπανία!

 

Miguel Oliveira – ΠορτογαλίαMahindra Racing

 

Η μοτοσυκλέτα της Mahindra μας εντυπωσίασε με την ταχύτητά της στα χειμερινά τεστ, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα από το προηγούμενο Πρωτάθλημα! Το νέο τους σύνολο έχει αποδειχτεί τόσο αξιόπιστο όσο και γρήγορο! Ο ίδιος ο Oliveira έμεινε εντυπωσιασμένος με το μοτέρ και είναι βέβαιος ότι οι μηχανικοί του έχουν βρει ένα καλό set-up για τις περισσότερες πίστες.

 

Zulfahmi Khairuddin – Μαλαισία – Red Bull KTM Ajo

 

Αναμφίβολα ο πιο βελτιωμένος αναβάτης του 2012! Ο Khairuddin έχει το δύσκολο έργο να επαναλάβει την περσινή του εξαιρετική χρονιά, όταν και κέρδισε δυο βάθρα και παραλίγο να κάνει μια καταπληκτική νίκη μέσα στην πατρίδα του! Για φέτος παραμένει μετριόφρων, θέτοντας ως στόχο του να είναι ακόμα πιο σταθερός και να βελτιώσει τη θέση του στη βαθμολογία.

 

Επόμενο άρθρο »

Σίσσης: Στόχος η εξάδα!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Jorge Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα