• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi απογοητευμένος από τα λίγα λάστιχα
“Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε δοκιμές, όχι να καθόμαστε”
Νέα 23/03/2013 - 20:55

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

“Σήμερα οδηγήσαμε μόνο 2-3 ώρες, από τις 8 που είχαμε στη διάθεσή μας, λόγω του καιρού. Είχαμε διαφορετικές ρυθμίσεις στις δύο μοτοσυκλέτες και στο τέλος καταφέραμε να δουλέψουν και οι δύο σωστά. Αλλά τα λάστιχα μετά από 5-6 γύρους χάνουν πολύ πρόσφυση και άντε το πολύ να κάνεις 10 γύρους. Μιλήσαμε γι αυτό με την Bridgestone και μας είπε ότι αυτό είναι πρόβλημα όλων των κατασκευαστών. Το δικό μας μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουμε μόνο 4 ζευγάρια λάστιχα και για τις 3 μέρες”, άρχισε να λέει ο Valentino Rossi, στην καθιερωμένη συνέντευξη που έδωσε μετά το τέλος των δοκιμών.

“Τελικά αποφασίσαμε με την ομάδα να χρησιμοποιήσουμε μόνο δύο σετ ελαστικών, ώστε να έχουμε άλλα δύο για αύριο. Κρίμα γιατί μπορούσα να πάω γρηγορότερα”, συμπλήρωσε ο Ιταλός.

“Αυτό γίνεται λόγω της μεγαλύτερης δύναμης των 1000αριών, γιατί με τα 800αρια κρατούσαν περισσότερο. Αν όμως πάει έτσι ο καιρός τα πράγματα δεν είναι καλά. Μπορούμε όλοι οι οδηγοί να κάνουμε μόνο δύο ώρες δοκιμών. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε δοκιμές, όχι να καθόμαστε. Νομίζω πως πρέπει κάτι να γίνει με αυτό”, είπε θεωρώντας ότι ο κανονισμός αυτός είναι κακός για όλους.

Μετά μίλησε για τις διαφορές Ducati – Yamaha στο βρεγμένο: “Η Ducati έχει πολύ καλή πρόσφυση στην έξοδο των στροφών, όμως μέσα στη στροφή η Yamaha είναι καλύτερη και στο βρεγμένο. Πιστεύω ότι με τους μηχανικούς μου θα βρούμε και λύση για τη φθορά των ελαστικών, αν οι συνθήκες στον Αγώνα είναι παρόμοιες”.

Τέλος αναφέρθηκε και στο χρόνο του Lorenzo: "O Jorge έκανε 1'47'' σε αυτές τις συνθήκες, που είναι πολύ καλός χρόνος. Είναι πολύ δυνατός".

Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ θετικός και σίγουρος για τον εαυτό του στο βρεγμένο και ελπίζει σε καλύτερο καιρό τις επόμενες δύο μέρες, για να δοκιμάσει κάποια πράγματα στο στεγνό.

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Παραδοσιακά καλοί στην Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτη full εμπειρία στο βρεγμένο για Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα