• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θετική η πρώτη εντύπωση του Rossi!
Μ’ αρέσει πραγματικά, η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι είναι πολύ όμορφη!
Νέα 13/03/2013 - 12:16

Ο σούπερ σταρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, Valentino Rossi, μίλησε με τα καλύτερα για τη νέα πίστα που προστίθεται από φέτος στο ημερολόγιο αγώνων, την Circuit of the Americas! Οι πρώτες του εντυπώσεις από τη δύσκολη πίστα ήταν θετικές, με τον χαρισματικό Ιταλό άσο να υπογραμμίζει τη σημασία του να υπάρχουν τρεις αγώνες στις Η.Π.Α.

 

«Είναι πολύ σημαντικό για το MotoGP να έχει τρεις αγώνες στην Αμερική, έχουμε πολλούς καλούς αναβάτες από εδώ», τόνισε ο εργοστασιακός οδηγός της Yamaha. «Μ’ αρέσει πραγματικά η πίστα, η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι είναι πολύ όμορφη! Υπάρχουν τρεις φουρκέτες πολύ σφιχτές, πιο κατάλληλες  για F1 αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλή. Υπάρχουν κατηφορικά και ανηφορικά σημεία, πάντως η πρώτη ζώνη φρεναρίσματος είναι πολύ καλή. Η ανηφόρα στην πρώτη στροφή βοηθά στο να σταματάς τη μοτοσυκλέτα, πράγμα καλό. Για μένα όμως η καλύτερη είναι η δεύτερη στροφή, αφού μπεις στη σικέιν, που μοιάζει πολύ με το Silverstone. Η ευθεία είναι πολύ μεγάλη και προσφέρεται για προσπεράσεις».

 

Σημειώνουμε ότι ο Vale ήταν 5ος χτες, πρώτη ημέρα δοκιμών, με το δίδυμο της Honda να κυριαρχεί στην αμερικανική πίστα. «Πρέπει να καταλάβουμε ποιο ελαστικό να χρησιμοποιούμε, ωστόσο αυτή τη στιγμή η πίστα δεν έχει πολύ καλή πρόσφυση. Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ, διότι η πίστα είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν αρκετά “τυφλά” σημεία στις στροφές, όπου πρέπει να μάθεις που να φρενάρεις. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση της κατανόησης της πίστας, προσπαθώντας παράλληλα  να βελτιώσουμε την πρόσφυση του πίσω μέρους, διότι υστερούμε στην επιτάχυνση. Πάντως η πρώτη αίσθηση είναι θετική».

 

Θυμίζουμε ότι στο Τέξας θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς, από 19 έως 21 Απριλίου.  

 

Επόμενο άρθρο »

Φεύγει νωρίτερα από το Τέξας η Yamaha;

« Προηγούμενο άρθρο

Austin ημέρα 1η

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα