• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Gobmeier: Θέλουμε το βάθρο!
Ενώ έριξε και τη σπόντα του κατά του Rossi!
Νέα 11/03/2013 - 10:20

Η νέα σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξεκινά τον επόμενο μήνα στο Κατάρ (4-7 Απριλίου) και ο Bernhard Gobmeier, ταυτιζόμενος με τον καινούργιο του ρόλο, αρχίζει να θέτει στόχους για τους κόκκινους του Borgo Panigale και τη Desmosedici. «Πρέπει να μειώσουμε τη διαφορά μας από τους αντιπάλους μας και να αρχίζουμε να παλεύουμε για το βάθρο προς το τέλος της σεζόν!», σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport.

 

«Η διαφορά μας από τα δυο δευτερόλεπτα και πάνω, του πρώτου τεστ, έχει πέσει στο 1,5-1,2δ στο δεύτερο. Τώρα πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά!». Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, ο Gobmeier προσπαθεί να δώσει στο αγωνιστικό τμήμα μια πιο “γερμανική” μέθοδο εργασίας. «Είμαι ο επικεφαλής του project και κοντά μου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε διαφορετικά πόστα. Οι μηχανικοί που είναι με τις μοτοσυκλέτες στην πίστα, οι επίσημοι αναβάτες μας και ο Pirro, ο νέος μας δοκιμαστής. Προσπαθούμε να κινηθούμε με βάση τη λογική, με εβδομαδιαίες συναντήσεις για να αξιολογούμε την κατάσταση. Δεν θέλουμε να βρεθούμε στην αρχή του 2014, χωρίς ένα ξεκάθαρο πλάνο. Σε τι φάση είμαστε με τη μοτοσυκλέτα; Δεν γνωρίζω, αλλά θα έλεγα γύρω στο 25-30%».

 

Όσον αφορά στην εξέλιξη, ο Γερμανός μάνατζερ εξέφρασε τις ίδιες απόψεις όπως και στο πρόσφατο Wrooom, ενώ παράλληλα μίλησε και για την “εργαστηριακή” Desmosedici. «Δεν θα συμβιβαστούμε με γρήγορες λύσεις, χωρίς τη βεβαιότητα ότι θα δουλέψουνε. Δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Η μοτοσυκλέτα που οδήγησε ο Pirro στην Sepang είχε νέο πλαίσιο, αλλά δεν αλλάξαμε τα πάντα διότι μετά θα ήταν δύσκολο να καταλάβουμε από πού έχουμε βελτίωση. Θα συνεχίσουμε με αυτό το πλαίσιο και στην Jerez, αλλά ακόμα κι αν όλα πάνε καλά, αποκλείω να το δούμε στον πρώτο αγώνα στο Κατάρ!». Στη συνέχεια ο Γερμανός επιβεβαίωσε ότι η Ducati δεν θα δώσει το παρόν στο τεστ του Τέξας, που ξεκινά αύριο. «Δεν θα είμαστε στο Τέξας με την Honda και την Yamaha, διότι προς το παρόν θα ήταν οργανωτικά περίπλοκο και εκτός αυτού, είναι και το κόστος: Δεν θέλω να πετάω λεφτά χωρίς λόγο!».

 

Μιλώντας για τον Andrea Dovizioso, δήλωσε: «Το να δουλεύεις με τον Andrea είναι πολύ τονωτικό! Μου αρέσει η προσέγγισή του στα πράγματα, δίνει ξεκάθαρες και ακριβείς ενδείξεις. Τα τελευταία δυο χρόνια έχει οδηγήσει δυο διαφορετικές μοτοσυκλέτες και μας έχει δώσει ήδη μερικές ιδέες, τις οποίες και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά».

 

Τέλος, ο Gobmeier έριξε τη σπόντα του και για τον πρώην αναβάτη της Ducati, Valentino Rossi: «Σε δυο μήνες, ο Dovizioso έχει έρθει στο εργοστάσιο περισσότερες φορές, απ’ ότι ο Valentino σε δυο χρόνια!».

 

Επόμενο άρθρο »

Το Τέξας υποδέχεται Yamaha-Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Yamaha-Honda στο ίδιο επίπεδο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα