• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Υψηλό το τίμημα!
Βελτιώσαμε την πρόσφυση, αλλά χάσαμε την ισορροπία!
Νέα 27/02/2013 - 15:48

Στα χαρτιά, ο Valentino Rossi έκανε τη χειρότερή του παρουσία φέτος πάνω στην Μ1, παραμένοντας μεν στην 5η θέση της κατάταξης αλλά μένοντας πίσω σχεδόν 8/10 από τον ομόσταυλό του Jorge Lorenzo. Να θυμίσουμε ότι η διαφορά του Ιταλού σούπερ-σταρ από την κορυφή, δεν είχε ξεπεράσει το 0,489δ, στις 4 ημέρες δοκιμών στην πίστα της Sepang.

 

Ωστόσο για μια ακόμη φορά ο Vale είχε να αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του. «Είμαι αρκετά χαρούμενος διότι η ημέρα ήταν γεμάτη – κάναμε πάνω από 60 γύρους – και μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε έξτρα δουλειά», σχολίασε ο Rossi με το τέλος της δεύτερης ημέρας. «Δυστυχώς είχαμε μερικά τεχνικά προβλήματα σήμερα το πρωί, όπως και χτες. Συγκεκριμένα ένα ηλεκτρικό πρόβλημα μας έκανε να χάσουμε χρόνο. Έτσι συνεχίσαμε τη δουλειά με τη μια μοτοσυκλέτα. Αλλά όπως και να έχει, αυτά συμβαίνουν σε τεστ».

 

Το αποτέλεσμα αυτών των καθυστερήσεων και των προβλημάτων, ήταν ότι ο Rossi δεν είχε στη διάθεσή του – όπως είχε προγραμματιστεί – και τις δυο μοτοσυκλέτες με προδιαγραφές του 2013. Αυτό θα γίνει αύριο, Πέμπτη, τελευταία ημέρα του τεστ. Στη συνέχεια ο Ιταλός της Yamaha εξήγησε ότι βασικός του στόχος ήταν να βελτιώσει την πρόσφυση με φθαρμένα ελαστικά, καταφέρνοντάς το με υψηλό τίμημα! «Δεν είμαι 100% χαρούμενος. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την πρόσφυση στην έξοδο των στροφών, όταν τα ελαστικά έχουν πάνω από δέκα γύρους και το καταφέραμε, αλλά χάσαμε την καλή ισορροπία της Μ1! Έτσι, για να βελτιώσουμε την πρόσφυση πληρώσαμε πολύ υψηλό τίμημα. Αύριο θα εστιάσουμε στο να βελτιώσουμε την πρόσφυση χωρίς να χάσουμε την πολύ καλή ισορροπία. Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ καλή, αλλά γλιστράμε παραπάνω στις εξόδους των στροφών. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος, αλλά θα ήθελα να βελτιώσω και το χρόνο μου από το πρώτο τεστ εδώ και να κάνω προσομοίωση αγώνα (σ.σ. για πρώτη φορά από την επιστροφή του στην Yamaha)».

 

Τέλος και παρά την 5η του θέση, ο Rossi πιστεύει ότι είναι κοντά στους αντιπάλους του, όχι όμως και στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo! «Ο ρυθμός μου δεν ήταν κάτι το φανταστικό σήμερα, αλλά είμαστε κοντά στους άλλους. Τη διαφορά την έκανε ο Lorenzo, ειδικά ο ρυθμός του! Συνέχεια στα 2.00, 00, 00, 00… Γ@μ0τ0!!».

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Τώρα είμαι πιο δυνατός!

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος για αντεπίθεση ο Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα