• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Συνεχής βελτίωση!
Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις
Νέα 13/02/2013 - 11:43

Ο Dani Pedrosa κυριάρχησε στο πρώτο επίσημο τεστ της χρονιάς, στη Μαλαισία, με τον Ισπανό αναβάτη του HRC να μην χάνει ποτέ την πρώτη θέση, σημειώνοντας και τις τρεις ημέρες των ταχύτερο χρόνο όλων. Χαρούμενος με την παρουσία του αυτή στη Μαλαισία, ο Dani παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο site του Πρωταθλήματος, μιλώντας παράλληλα και με κολακευτικά λόγια για τον νέο του ομόσταυλο!

 

Είσαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα στη Sepang;

 

«Ναι, είμαι χαρούμενος. Είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και πάλι τη μοτοσυκλέτα σ’ ένα τεστ που είναι σημαντικό για τη συνέχεια. Είχαμε το χρόνο και την άνεση να δοκιμάσουμε αυτά που θέλαμε, διότι ο καιρός ήταν καλός μαζί μας και καταφέραμε να κάνουμε πολλούς γύρους. Γενικά ήταν ένα θετικό τεστ».

 

Πως νιώθεις από φυσική κατάσταση; Ένιωσες καθόλου πόνο;

 

«Είναι φυσικό να νιώθεις λίγο πόνο. Μετά από μεγάλο διάστημα μακριά από τη μοτοσυκλέτα, αυτό είναι κάτι που το περιμένεις. Με την ιδιαίτερη φύση των μοτοσυκλετών που οδηγάμε, ο πόνος είναι αναπόφευκτος μετά τη χειμερινή διακοπή, ακόμα κι αν προπονείσαι με άλλες μοτοσυκλέτες αυτό το διάστημα».

 

Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, η χωρητικότητα έμεινε η ίδια (1000cc). Τι αλλαγές έχει η μοτοσυκλέτα από τη Βαλένθια;

 

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν υπάρξει τεράστιες αλλαγές, διότι είχαμε πολύ καλή αίσθηση και στη Βαλένθια. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα που δεν μας ταίριαζαν, ωστόσο σε γενικές γραμμές κάνουμε μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

 

Το βασικό σου παράπονο πέρυσι αφορούσε στο chattering. Έχει βρεθεί λύση;

 

«Σ’ αυτά τα πρώτα τεστ δεν εστιάσαμε τόσο σε πράγματα όπως το chattering. Δώσαμε βάρος στο να βελτιώσουμε το φρενάρισμα και την είσοδό μας στις στροφές και ας μην ξεχνάμε ότι η μοτοσυκλέτα έχει έξτρα κιλά. Οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και έχουμε ένα λιγότερο μοτέρ φέτος, έτσι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλή αντοχή στους κινητήρες. Σ’ αυτό βασικά δουλεύαμε αυτές τις τρεις ημέρες».

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το βάρος των μοτοσυκλετών έχει αυξηθεί. Έχεις νιώσει τα 3 επιπλέον κιλά όταν οδηγάς;

 

«Ναι, τα καταλαβαίνεις και ειδικά στο φρενάρισμα! Προσπαθήσαμε να κατανείμουμε αυτά τα τρία κιλά, έτσι ώστε να υπάρχει τέλεια ισορροπία. Προφανώς πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ σ’ αυτό. Δεν θα πω με ποιόν τρόπο επιμερίσαμε το βάρος, διότι είναι μυστικό!».

 

Κάποιοι από τους αντιπάλους σου έκαναν προσομοίωση αγώνα στη Μαλαισία. Ήταν νωρίς ακόμα για σένα;

 

«Δεν είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε προσομοίωση στο τεστ. Είναι οι πρώτες δοκιμές της χρονιάς και δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμα τι εξαρτήματα θα χρησιμοποιήσουμε. Βάσει της εμπειρίας μου, πιστεύω ότι δεν χρειαζόταν να κάνω προσομοίωση σε αυτές τις πρώτες 3 ημέρες».

 

Έχουμε ακόμα σχεδόν δυο μήνες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Τι άλλο μπορεί να βελτιωθεί στη μοτοσυκλέτα;

 

«Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις. Πράγματα που σήμερα φαίνονται αδιανόητο να αλλάξεις, σε μερικά χρόνια μπορούν να αλλαχτούν. Όσο υπάρχει η θέληση να εξελίσσεις τη μοτοσυκλέτα, οι ιδέες δεν σταματούν. Μπορείς πάντα να βελτιώνεσαι!»

 

Στο τέλος του μήνα θα γίνουν οι δεύτερες δοκιμές στη Μαλαισία. Τι έχετε προγραμματίσει;

 

«Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα με τον κινητήρα. Βασικά σε σχέση με τα ηλεκτρονικά, που είναι πολύ σημαντικά. Παράλληλα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας με την αντοχή, να ελέγξουμε ότι όλα είναι σωστά και αξιόπιστα».

 

Πως σου φάνηκε ο Marquez στη MotoGP μοτοσυκλέτα;

 

«Δεν μοιραστήκαμε πολύ χρόνο στην πίστα, ωστόσο πρέπει να πω ότι το στυλ του είναι εντυπωσιακό. Γέρνει πολύ στη μοτοσυκλέτα και έχει καταφέρει εξαιρετικούς χρόνους μέχρι στιγμής. Και τον Νοέμβριο, όταν ήταν εδώ, ήταν και τότε πολύ γρήγορος».

 

Επόμενο άρθρο »

EXTREME TRACKDAY το Σάββατο 16/2

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Βαλένθια, ημέρα 1η

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα