• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Marc VDS έτοιμη για τη νέα σεζόν
Ξεκινά αύριο το πρώτο επίσημο τεστ για Moto2/Moto3
Νέα 11/02/2013 - 16:20

Η σεζόν του 2013, για τις ομάδες της μεσαίας και της μικρής κατηγορίας Πρωταθλήματος, ξεκινά αύριο Τρίτη, στη Βαλένθια, με το πρώτο τεστ της νέας χρονιάς. Οι αναβάτες της Marc VDS Racing, Scott Redding, Mika Kallio και ο νέος στην παρέα, Livio Loi, ανυπομονούν να βρεθούν πάνω στις μοτοσυκλέτες τους, μετά τη χειμερινή διακοπή.

 

Το 2012 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον Redding, με τον Βρετανό αναβάτη να χρίζεται από πολλούς ένα από τα φαβορί για το φετινό Πρωτάθλημα. Παρά ταύτα, ο νεαρός άσος παραμένει ανεπηρέαστος από τις φήμες και συγκεντρώνεται μόνο στις επερχόμενες δοκιμές. "Δούλεψα σκληρά όλο το χειμώνα, διότι πρέπει να είμαι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς", σχολίασε ο Redding και συνέχισε: "Βασικός μου στόχος για φέτος, είναι να είμαι μέσα σε αυτούς που θα παλέψουν για το Πρωτάθλημα και θέλω να κάνω καλή αρχή στα δυο τεστ, το πρώτο της Βαλένθια και το δεύτερο της Jerez".

 

Ανυπόμονος να επιστρέψει στη δράση είναι και ο Mika Kallio, ο οποίος πέρασε το χειμώνα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Φιλανδία. Ο 30χρονος αναβάτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα του, η οποία έχει αλλάξει βάρος (+10 κιλά), αποτέλεσμα του νέου κανονισμού περί συνδυασμένου μίνιμουμ ορίου βάρους. "Φέτος συνεχίζουμε με την Kalex και τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα", τόνισε ο Kallio. "Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω με τον αρχιμηχανικό Naoya Kaneko. Έχει μεγάλη εμπειρία και θεωρώ ότι μαζί, θα βρούμε αυτό το μισό δευτερόλεπτο που μας λείπει. Κι αυτός, όπως κι εγώ, δεν πιστεύει ότι το επιπλέον βάρος θα μας δημιουργήσει πρόβλημα, ωστόσο σίγουρα θα ξέρουμε από Τρίτη".

 

Ο 15χρονος Livio Loi τελείωσε με θετικό αποτέλεσμα την περασμένη σεζόν - δεύτερος στον τελευταίο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος στη Βαλένθια - και θέλει να ανέβει στη μοτοσυκλέτα του το συντομότερο δυνατό. Το χειμερινό διάλειμμα βοήθησε τον νεαρό αναβάτη να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες στο σχολείο, ενώ να πούμε ότι στο Πρωτάθλημα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής όταν γίνει 16 χρονών, στις 27 Απριλίου. "Δεν ξέρω ποιες είναι οι προσδοκίες μου στο ντεμπούτο μου στο Πρωτάθλημα, ωστόσο γνωρίζω ότι πρόκειται να μάθω πάρα πολλά φέτος", υπογράμμισε ο νεαρός. "Οι αγώνες της Moto3 είναι μεγαλύτερης διάρκειας από τους αντίστοιχους του Rookies Cup και του Ισπανικού Πρωταθλήματος κι έτσι έκανα πολύ προπόνηση για να ανταπεξέλθω σ' αυτήν τη νέα πρόκληση. Αυτά τα τεστ είναι πολύ σημαντικά για μένα διότι θα χάσω τους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς. Όπως πάντα λοιπόν, θα ανοίξω τέρμα το γκάζι και θα δούμε τι θα γίνει!"

 

Επόμενο άρθρο »

Πνευματικές βαλβίδες

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Το HRC στη Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα