• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Καλύτερος από τον Vale;
Δεν με νοιάζει, οι στόχοι μου είναι υψηλότεροι!
Νέα 06/02/2013 - 17:37

Η πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Μαλαισία ήταν αρκετά απογοητευτική για τους οπαδούς των κόκκινων του Borgo Panigale, ωστόσο οι γνωρίζοντες καλά τα πράγματα περίμεναν μια τέτοια μέτρια απόδοση, καθώς τώρα είναι που μπαίνουν – από την αρχή – οι βάσεις για να εξελιχθεί και πάλι η μοτοσυκλέτα της Ducati.

 

Τη δεύτερη ημέρα τα μηνύματα είναι πιο ενθαρρυντικά, με τον Dovizioso να βελτιώνει την αίσθησή του και να ρίχνει τους χρόνους του, μένοντας στο +1,8 από τους μεγάλους του αντιπάλους στην κορυφή. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που τον συγκρίνουν με τον προκάτοχό του, με τον ίδιο να αντιδρά: «Δεν είμαι εδώ για να ξεπεράσω τον Rossi αλλά για να επιστρέψω τη Ducati στα βάθρα. Το συμβόλαιό μου είναι για δύο χρόνια και δεν θα ήμουν ικανοποιημένος αν απλά ήμουν καλύτερος από τον Vale. Ο στόχος μου είναι ακόμα υψηλότερος!»

 

Μεγαλεπήβολοι στόχοι από τον Ιταλό αναβάτη, ο οποίος όμως έχει να αντιμετωπίσει τη μεγάλη διαφορά που τον χωρίζει από τους μπροστά! «Φυσικά και η διαφορά είναι μεγάλη. Για να τη μειώσουμε, πρέπει πρώτα να βρούμε τα “πατήματά” μας εδώ, στις δοκιμές. Δεν έχουμε λύσει τα προβλήματά μας, αλλά θα έρθουν νέα εξαρτήματα για να δοκιμάσουμε». Το ερώτημα είναι πότε θα φτάσουν αυτά! «Δεν θα είμαστε με τα ίδια εξαρτήματα όλη τη χρονιά, ωστόσο δεν γνωρίζω πότε θα πάρουμε τα νέα και κυρίως τι θα είναι αυτά».

 

Πέρα από τα νέα πράγματα που περιμένει ο Dovi, η αυριανή ημέρα αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία για βελτίωση: «Αν αύριο οι συνθήκες το επιτρέψουν, μπορούμε να βελτιωθούμε, αλλά αυτό θα κάνουν κι οι υπόλοιποι. Θα δούμε όμως τις διαφορές μας. Οπωσδήποτε το δεύτερο τεστ στη Μαλαισία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε περισσότερα. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι το πρώτο μου τεστ!»

 

Τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, ο Dovizioso δοκίμασε ένα ελαφρώς τροποποιημένο πλαίσιο. «Ναι και είδα μια μικρή βελτίωση στο φρενάρισμα, αλλά όχι κάτι το σημαντικό. Δοκίμασα παράλληλα και ένα νέο πιρούνι της Ohlins. Έχουμε πολύ δουλειά και όχι σε ένα μέτωπο, αλλά σε πολλά! Θα δείτε όμως ότι στο δεύτερο τεστ της Sepang θα είμαστε καλύτεροι. Οι χρόνοι μας σήμερα δεν είναι εντυπωσιακοί, αλλά βελτιωθήκαμε και ο ρυθμός μας είναι καλύτερος. Αυτό είναι ενθαρρυντικό. Ωστόσο έχουμε πολλά στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Σε γενικές γραμμές η μοτοσυκλέτα είναι καλή, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στο φρενάρισμα στις στροφές και στην επιτάχυνση κατά την έξοδο!»

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang: O Rossi διάλεξε 3 φωτογραφίες

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang, 2ο video από τη Yamaha!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα