• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lavilla: H Dorna θα βελτιώσει τα SBK
Ενεργό ρόλο αναλαμβάνει ο πρώην αναβάτης
Νέα 22/01/2013 - 16:12

Σιγά-σιγά το τοπίο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK αρχίζει να ξεκαθαρίζει, με τη διαχειριστική ομάδα του να διαμορφώνεται. Πρώτο όνομα, στη μετά Flammini εποχή, είναι ο Daniel Carriera με την εποπτεία να ανήκει στον Javier Alonso, έναν από τους πιο έμπειρους παράγοντες που διαθέτει η εταιρεία.

 

Από αθλητικής σκοπιάς, τα πράγματα θα διαχειρίζεται ο Gregorio Lavilla, ο Ισπανός πρώην αγωνιζόμενος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στα SBK το 1994 με Yamaha. Ο Lavilla θα είναι μόνιμο μέλος της τριμελούς Επιτροπής Αγώνων. Πρόσφατα έδωσε μια σύντομη συνέντευξη στο αδελφόgpone.com:

 

Ποιος θα είναι ο ρόλος σου στη νέα οργάνωση;

 

«Αυτή τη στιγμή βοηθάω τον Javier Alonso και τον Daniel Carrera για να στήσουμε την όλη δομή του εγχειρήματος. Ο ρόλος μου έχει να κάνει περισσότερο στην αθλητική πλευρά: στις σχέσεις με τις ομάδες, στους κανονισμούς, στην έγκριση νέων πιστών. Θα είμαι και μέλος της Επιτροπής Αγώνων».

 

Τι κάνει η Dorna για να διατηρήσει δυνατά τα SBK;

 

«Είναι υψίστης σημασίας να βρούμε μια φόρμουλα που θα επιτρέψει στις ομάδες, στους αναβάτες και στους κατασκευαστές να είναι ανταγωνιστικοί. Αν τα καταφέρουμε, το μέλλον των αγώνων θα είναι καλύτερο απ’ ότι στο παρελθόν».

 

Από το 2013 θα έχουμε pit stops λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τι πιστεύεις γι’ αυτό, ως πρώην αναβάτης;

 

«Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, γιατί συχνά βλέπουμε υβριδικές καιρικές συνθήκες. Στο παρελθόν, όταν άρχιζε να βρέχει, ίσως υπήρχαν κάποιοι που θα προτιμούσαν να μείνουν με τα σλικ, αλλά κυμάτιζε η κόκκινη σημαία. Τώρα ο κάθε αναβάτης θα αποφασίζει ποια στρατηγική του ταιριάζει καλύτερα».

 

Επόμενο άρθρο »

Νέος εκπρόσωπος Ducati σε Ελλάδα-Κύπρο

« Προηγούμενο άρθρο

Camier: Στη Jerez η αξιολόγηση του νέου μοτέρ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα