• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Κινδυνεύει ο γύρος στην Ινδία!
Εξαιτίας οικονομικών και γραφειοκρατικών δυσχερειών
Νέα 10/01/2013 - 16:34

Μπορεί μόλις πρόσφατα να έγιναν οι τροποποιήσεις στην πίστα Buddh της Ινδίας, για να φιλοξενήσει το δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK (στις 10 Μαρτίου), ωστόσο το γεγονός τίθεται εν αμφιβόλω, σύμφωνα με πληροφορίες του gpone.com!

 

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι τόσο οικονομικά όσο και γραφειοκρατικά προβλήματα είναι οι παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο το δεύτερο γύρο Πρωταθλήματος των SBK, με τη Dorna να καλεί εσπευσμένη συνάντηση – την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη – για να λυθούν τα ζητήματα αυτά.

 

Το πρώτο θέμα είναι γραφειοκρατικό και σχετίζεται με έναν νόμο της Ινδίας που απαιτεί όλα τα εξαρτήματα – στην περίπτωσή μας οι μοτοσυκλέτες, ανταλλακτικά, εργαλεία, κάμερες κτλ – να βρίσκονται στη χώρα 15 ημέρες πριν το γεγονός για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι! Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό, μιας και ο γύρος του Phillip Island έχει προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου!

 

Το δεύτερο πρόβλημα είναι πολύ πιο δύσκολο και αφορά σε έναν προσωρινό νόμο για τα εισαγόμενα προϊόντα, που απαιτεί από τις ομάδες να πληρώσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ για την εισαγωγή των εξαρτημάτων τους στην Ινδία! Τα χρήματα ασφαλώς και θα επιστραφούν, ωστόσο η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει ως και 6 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι για μερικές από τις ομάδες – που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες – το budget τους θα εξαφανιστεί πριν καλά-καλά ξεκινήσει η χρονιά!

 

Αυτό που αναμένουμε τώρα, είναι να δούμε αν η Dorna θα αναλάβει αυτό το δυσβάσταχτο για τις ομάδες κόστος και να περιμένουμε επιβεβαίωση για το αν θα διεξαχθεί κανονικά ο γύρος ή όχι.

Επόμενο άρθρο »

Dakar, 6η ειδική: Πρώτος ο Lopez

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Pol Espargaro στο ραντάρ της Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα