• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΝΕΕΣ DAYTONA 675 AND 675R
Κλέβουν τις εντυπώσεις ο νέος κινητήρας και το νέο πλαίσιο!
Νέα Αγοράς 13/11/2012 - 17:00

• Ολοκαίνουργιος πιο δυνατός κινητήρας με 128PS (+3PS) ιπποδύναμης και 75Nm (+2Nm) ροπής με αυξημένο όριο στροφών στις 14,400σαλ.

• Νέο πλαίσιο με βελτιωμένη κατανομή βάρους και αλλαγμένη θέση εξάτμισης.

• Νέο απενεργοποιούμενο ABS με επιλογή λειτουργίας πίστας.

• Συμπλέκτης με υποβοήθηση ως στάνταρ.

• Μειωμένο βάρος κατά 1.5 κιλό.

• Έκδοση R με εξαρτήματα αγωνιστικής προέλευσης και quickshifter στο στάνταρ εξοπλισμό.

• Διετής εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων.

 

Daytona 675

 

Η Daytona 675 της Triumph τάραξε τον κόσμο των supersport με την τρικύλινδρη διάταξη του κινητήρα 675κ.εκ. όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2006 και συνέχισε να εντυπωσιάζει θέτοντας νέα στάνταρ επιδόσεων. Από τότε η Daytona βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή των συγκριτικών τεστ και έχει κερδίσει βραβεία σε όλο τον κόσμο. Έχει επίσης νικήσει superbikes υψηλών προδιαγραφών στο διεθνούς κύρους διαγωνισμό ‘Masterbikes’, κερδίζοντας το πιο σκληρό και πλήρες τεστ σπορ μοτοσικλετών για δύο συνεχόμενες χρονιές. Οι αγωνιστικές εκδόσεις έχουν κατακτήσει τίτλους σε όλο τον κόσμο και έξι χρόνια μετά συνεχίζουν να νικούν στις πίστες.

 

Πέρα από τις κατακτήσεις και τις διακρίσεις, αυτό που έχει γοητεύσει τους αφοσιωμένους ιδιοκτήτες της είναι το αιχμηρό της στυλ και ο άγριος και μυώδης χαρακτήρας της. Για το 2013, η Triumph παρουσιάζει τις ολοκαίνουργιες Daytona 675 και Daytona 675R, με νέο κινητήρα, νέο πλαίσιο, φρέσκια εξελιγμένη εμφάνιση και πλειάδα άλλων αλλαγών βασισμένων στην εμπειρία του επιτυχημένου απερχόμενου μοντέλου. Μερικές μικροαλλαγές θα αρκούσαν για να παραμείνει η Daytona ανταγωνιστική. Παρ’ όλα αυτά η Triumph δεν αρκέστηκε σε αυτό και για το 2013 ανεβάζει τον πήχη ψηλά για άλλη μία φορά. Το αποτέλεσμα είναι μια μοτοσικλέτα κατά 1.5 κιλό ελαφρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, με περισσότερη δύναμη, αυξημένο εύρος δύναμης, μεγαλύτερη ακρίβεια, αίσθηση και ευελιξία. Είναι ταχύτερη στην πίστα, καλύτερη στο δρόμο και ικανοποιεί τον αναβάτη της ακόμη περισσότερο.

 

Στην καρδιά της νέας Daytona είναι ο καινούργιος κινητήρας που αποδίδει περισσότερη ιπποδύναμη και προσδίδει νέο χαρακτήρα στη μοτοσικλέτα. Η κύρια αλλαγή αφορά την αυξημένη διάμετρο και την κοντύτερη διαδρομή, επιτρέποντας υψηλότερο όριο περιστροφής στις 14,400 σαλ και αποκομίζοντας περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερο εύρος χρησιμοποιούμενων στροφών. Αυτές οι αλλαγές φιλοξενούνται στο νέο μπλοκ, το οποίο είναι ξεχωριστό από το επάνω μέρος του κιβωτίου και με κυλίνδρους αλουμινίου με κεραμική επίστρωση για να αντέχει τις υψηλότερες πιέσεις. Η ιπποδύναμη είναι αυξημένη κατά 3 PS στα 128 PS (126bhp, 94.2kW), με κορύφωση νωρίτερα στις 12,600 σαλ και μεγαλύτερη διάρκεια.

 

Η μέγιστη ροπή είναι υψηλότερη κατά 2Nm στα 75Nm (55.3lb.ft, 7.63kgm) και είναι αυξημένη σε όλο το εύρος των στροφών. Από πλευράς εισαγωγής υπάρχουν δύο νέα μπεκ ανά κύλινδρο, που βοηθούν στην αύξηση της ιπποδύναμης και της ροπής και βελτιώνουν την ακρίβεια παροχής καυσίμου και την αποδοτικότητα. Για πρώτη φορά τοποθετούνται βαλβίδες τιτανίου που βοηθούν τον κινητήρα να ανεβάζει περισσότερες στροφές και επιτρέπουν την αλλαγή σχήματος για καλύτερη ροή καυσίμου. Αυτό ήταν τόσο αποτελεσματικό που δε χρειάστηκε να αυξηθεί η διάμετρος των βαλβίδων παρ’όλη την αυξημένη διάμετρο του κινητήρα. Περισσότερη βοήθεια υπάρχει από τη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, η οποία παρέχει αέρα απ’ευθείας στο κέντρο της μοτοσικλέτας και επάνω στην κεφαλή. Σαν επιπλέον επιβράβευση βελτιώνεται ο όγκος και η χροιά του χαρακτηριστικού ήχου εισαγωγής του τρικύλινδρου κινητήρα.


Στο σύστημα εξάτμισης υπάρχει ξεκάθαρη αλλαγή θέσης, καθώς το νέο συμπαγές σύστημα βρίσκεται πλέον κάτω από τον κινητήρα αντί για κάτω από τη σέλα. Αυτή η επιλογή είναι αποτέλεσμα της απόφασης των μηχανικών της Triumph να τοποθετήσουν τη μάζα της μοτοσικλέτας όσο το δυνατό περισσότερο στο κέντρο και να μεταφέρουν το βάρος εμπρός, κάνοντας τη Daytona ακόμη πιο ευέλικτη αλλά παράλληλα και πιο σταθερή στις μεγάλες ταχύτητες. Η μετάδοση περιλαμβάνει ένα νέο συμπλέκτη με υποβοήθηση για ελαφρύτερη σύμπλεξη και αποφυγή ανασηκώματος του πίσω τροχού κατά το φρενάρισμα. Αυτό υποστηρίζεται και από το σύστημα διαχείρισης που ανοίγει τα μπεκ ψεκασμού για περιορισμό του φρεναρίσματος κινητήρα. Παράλληλα με την ενσωμάτωση της νέας πρωτοποριακής διόδου εισαγωγής, το πλαίσιο διαθέτει λιγότερα τμήματα στην κατασκευή του για καθαρότερο και ανθεκτικότερο σχεδιασμό, με αιχμηρότερη γεωμετρία και κοντύτερο μεταξόνιο για πλήρως αναθεωρημένη κατανομή της μάζας.

 

Το οπίσθιο υποπλαίσιο, κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο, δεν έχει μόνο υπέροχη εμφάνιση αλλά συμμετέχει και στην αιχμηρή όψη του πίσω μέρους της μοτοσικλέτας. Οι αναρτήσεις είναι νέες και περιλαμβάνουν τα νέα φυσίγγια πιρουνιού της KYB (πρώην Kayaba) και αναθεωρημένο αμορτισέρ. Τα υψηλών επιδόσεων ελαστικά Pirelli Supercorsa είναι τοποθετημένα ως στάνταρ. Το νέο απενεργοποιούμενο ABS το οποίο ζυγίζει μόλις 1.5 κιλό, περιλαμβάνει παρεμβατική λειτουργία πίστας που επετρέπει την ολίσθηση του πίσω τροχού. Η εργονομία έχει αλλαχθεί ελαφρώς, με μείωση ύψους σέλας κατά 10 χιλ. και λιγότερη φόρτιση στους καρπούς, αλλά η θέη οδήγησης παραμένει σχεδιασμένη για βέλτιστο έλεγχο σε υψηλές ταχύτητες και στην πίστα. Από πλευράς εμφάνισης, τα νέα φέρινγκ δίνουν πιο αιχμηρή, καθαρή γραμμή που αντανακλά την υψηλότερη ποιότητα της νέας μοτοσικλέτας.

 

Στοιχεία όπως το διαιρεμένο επάνω πλαϊνό φέρινγκ προσθέτουν αέρα ποιότητας, ενώ η εμμονή στη λεπτομέρεια έχει πάει σε νέο επίπεδο και περιλαμβάνει την ποιοτική πλάκα τιμονιού, τα κατεργασμένα παξιμάδια κινητήρα, την όμορφη ένωση στην έδραση του ψαλιδιού, το αναθεωρημένο πιλοτήριο και την ταχέως προσθαφαιρούμενη βάση πινακίδας/ οπίσθιου φωτιστικού σώματος για εύκολη μετατροπή στην πίστα. Οι νέοι ελαφριοί τροχοί βοηθούν στην ταχύτητα μέσα στη στροφή και στην επιτάχυνση, προσφέροντας ακόμη πιο ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης. Τα ευανάγνωστα όργανα LCD πολλαπλών λειτουργιών διαθέτουν ψηφιακό ταχύμετρο, δείκτη βενζίνης, υπολογιστή ταξιδιού, χρονόμετρο γύρου, ένδειξη σχέσης κιβωτίου, προγραμματιζόμενη λυχνία αλλαγής σχέσης, αναλογικό στροφόμετρο και ρολόι. Τα όργανα υποστηρίζουν το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών της Triumph (TPMS) όταν αυτό είναι τοποθετημένο, ενώ το απενεργοποιούμενο ABS (συμβατά μοντέλα) μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί μέσω της οθόνης. Για πρόσθετη ασφάλεια η μοτοσικλέτα εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρονικό σύστημα ακινητοποίησης (immobiliser).


Daytona 675R


Για άλλη μία φορά η R έκδοση της Daytona εξοπλίζεται με τα υψηλότερων προδιαγραφών εξαρτήματα που αυξάνουν τον προσανατολισμό προς τις επιδόσεις και της προσδίδουν μοναδική εμφάνιση. Οι αναρτήσεις προέρχονται από την Ohlins, με αμορτισέρ TTX και ανεστραμμένο πιρούνι NIX30, παρέχοντας στην R μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων, σκληρότερη βασική ρύθμιση και βελτιωμένη ανταπόκριση. Οι πιο τελευταίες, πιο ελαφριές μονομπλόκ δαγκάνες της Brembo περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό για ακριβές και δυνατό φρενάρισμα. Το απενεργοποιούμενο ABS βρίσκεται στο στάνταρ εξοπλισμό, με πρόβλεψη να ταιριάζει στις εκάστοτε συνθήκες και τις προτιμήσεις του αναβάτη. Η R έρχεται με στάνταρ quickshifter, βελτιωμένο με νέο λογισμικό για το 2013. Στο κόκπιτ της μοτοσικλέτας μπορεί να βρει κανείς τα εκθαμβωτικά πάνελ από ανθρακόνημα που αντικαθιστούν τα στάνταρ, βελτιώνοντας τη θέα από τη σέλα. Οι εμφανισιακές αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης πίσω φτερό από ανθρακόνημα, κόκκινο υποπλαίσιο πίσω και λεπτομέρειες όπως οι κόκκινες λωρίδες στους τροχούς.

 

Αξεσουάρ και Εγγύηση


Μια ευρεία γκάμα εργοστασιακών αξεσουάρ είναι διαθέσιμη για τις Daytona 675 και Daytona 675R, σχεδιασμένων για να βελτιώσουν τόσο την εμφάνιση όσο και τη χρηστικότητα των μοτοσικλετών. Τα προσεκτικά σχεδιασμένα προστατευτικά κινητήρα, ψαλιδιού και πλαισίου βελτιώνουν την εμφάνιση ενώ μειώνουν την ευπάθεια των προστατευόμενων μερών. Υπάρχει επίσης σειρά κατεργασμένων CNC εξαρτημάτων που περιλαμβάνει μανέτες και δοχεία υγρού φρένων, χρωματιστά στικ ελέγχου στάθμης λαδιού και καπάκια λαδιού. Ένα εγκεκριμένο τελικό Arrow είναι διαθέσιμο μαζί με συναγερμούς, αποσκευές και φλας LED. Τέλος, το quickshifter μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά στη στάνταρ Daytona 675. Οι Daytona 675 και Daytona 675R έρχονται με διετή εργοστασιακή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων όπως και όλες οι υπόλοιπες καινούργιες μοτοσικλέτες Triumph.

Επόμενο άρθρο »

Honda: 6 νέες μοτοσυκλέτες για το 2013

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο PIAGGIO FLY

Χορηγοί