• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2!
To πορτρέτο του Πρωταθλητή της μεσαίας κατηγορίας
Νέα 29/10/2012 - 13:22

Το ντεμπούτο του Marquez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε το 2008 και αμέσως το μεγάλο του ταλέντο εντοπίστηκε από πολλούς στα paddock, με τον νεαρό Ισπανό να κατακτά ένα βάθρο στο Donington εκείνη την χρονιά, την πρώτη του, παρά το γεγονός ότι έχασε αγώνες εξαιτίας τραυματισμών. Το 2009 πήρε μόλις ένα βάθρο, αλλά κατάφερε να βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ το ταλέντο του αναδείχτηκε την επόμενη χρονιά, το 2010, καθώς ο Marquez ήταν καθηλωτικός παίρνοντας δέκα νίκες στο σύνολο – από 12 pole positions – στην μεγαλειώδη του πορεία προς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα 125cc. Αξέχαστη θα μείνει η καταπληκτική του εμφάνιση στο Estoril, όταν ξεκινώντας από την τελευταία θέση του grid, κατάφερε να πάρει μια τρομερή νίκη! Κάτι που επανέλαβε και φέτος, κάνοντας έναν απίστευτο αγώνα στο Motegi, όταν και έμεινε σχεδόν τελευταίος καθώς δεν μπήκε η πρώτη ταχύτητα στο κιβώτιο!

 

Το 2011 έκανε το άλμα στην Moto2, με το ξεκίνημα του Ισπανού οδηγού να μην είναι το καλύτερο δυνατό, με δυο πτώσεις στους πρώτους αγώνες. Ωστόσο ο Marquez ανέκαμψε και πήρε την πρώτη του νίκη στο Le Mans, για να ακολουθήσουν ακόμα έξι στην πορεία του Πρωταθλήματος, καθώς πίεζε τον Bradl για τον Τίτλο! Βέβαια, η πτώση του νεαρού στα ελεύθερα της Μαλαισίας, σήμαινε και το πρόωρο τέλος του Πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα αυτής της πτώσης ήταν τα προβλήματα διπλωπίας που αντιμετώπισε πριν την εκκίνηση του φετινού Πρωταθλήματος, αλλά κατάφερε να πάρει μέρος στο τελευταίο τεστ της Jerez, όπου με τον ρυθμό του απέδειξε ότι θα ήταν το φαβορί για τον Τίτλο.

 

Ο Marquez δεν απογοήτευσε, κατακτώντας την πρώτη νίκη στο Κατάρ, κάνοντας παράλληλα γνωστές τις προθέσεις του με μερικές δύσκολες, αλλά αμφιλεγόμενες, προσπεράσεις. Μετά την πρώτη του πτώση στο Le Mans, οι αντίπαλοί του αναθάρρησαν, με τον Espargaro να πιέζει με όλες του τις δυνάμεις. Παρ’ όλα αυτά ο Marquez δεν θα άφηνε τόσο εύκολα να του ξεφύγει ο Τίτλος, κατακτώντας στην μέχρι τώρα πορεία του 8 νίκες και 13 βάθρα. Χτες λοιπόν, πανηγύρισε το παρθενικό του Πρωτάθλημα στην μεσαία κατηγορία, ενώ ετοιμάζεται πλέον για την επόμενη μεγάλη πρόκληση, που ακούει στο όνομα MotoGP και Honda, δίπλα στον Dani Perdrosa.


To βιογραφικό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Moto2:

 

 

Γεννήθηκε: 17/02/1993


Περιοχή: Cervera, Ισπανία


Πρώτο Grand Prix: Κατάρ - 2008 - 125cc


Πρώτη Pole Position: Γαλλία - 2009 - 125cc


Πρώτο βάθρο: Βρετανία - 2008 - 125cc


Πρώτη νίκη σε GP: Ιταλία - 2010 - 125cc


Έχει ξεκινήσει σε Grand Prix: 77


Νίκες σε Grand Prix: 25


Βάθρα: 38


Pole Positions: 28


Παγκόσμιοι Τίτλοι: 1x125cc , 1xMoto2

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δύσκολος ο Τίτλος!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Stoner ο πιο ταλαντούχος οδηγός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα