• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Η συνέντευξη Τύπου
Η μάχη Lorenzo-Pedrosa συνεχίζεται!
Νέα 18/10/2012 - 17:59

Σήμερα τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, θα διεξαχθεί ο 16ος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου να ολοκληρώνεται στην πίστα της Μαλαισίας. Εκεί, ο Lorenzo – ο οποίος και μαθηματικά μπορεί να εξασφαλίσει από αυτό το Σ/Κ τον Τίτλο – έδειξε ότι δεν μένει τόσο πολύ στους αριθμούς: «Ναι, είναι μια πιθανότητα, αλλά είναι δύσκολο να συμβεί. Έτσι δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα, αλλά προσπαθώ να δίνω το μάξιμουμ σε κάθε διαδικασία και ειδικά στον αγώνα. Θα είμαι συγκεντρωμένος την Κυριακή για να πάρω μερικούς βαθμούς. Στην Ιαπωνία τα δώσαμε όλα για να πάρουμε την νίκη. Στον αγώνα προσπάθησα να ξεφύγω αλλά δεν ήταν εφικτό και ήρθα δεύτερος. Εδώ ίσως κάτι αλλάξει… διαφορετική πίστα, διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικές συγκυρίες. Είναι μια μεγάλη πίστα, πολύ ανοιχτή και συνήθως με υψηλή θερμοκρασία. Έτσι η μοτοσυκλέτα είναι λιγότερο δυνατή και το νιώθεις αυτό στις εξόδους των στροφών. Εδώ τα έχουμε όλα: γρήγορες και αργές στροφές, σικείν… είναι μια ολοκληρωμένη πίστα!»

 

Από την πλευρά του ο Pedrosa, στόχος του οποίου είναι να πιάσει τον συμπατριώτη του στον βαθμολογικό πίνακα, σχολίασε: «Είμαι συνήθως καλός εδώ. Είναι μια πίστα που κάθε αναβάτης του MotoGP έρχεται αρκετές φορές σε μια σεζόν, έτσι λίγο-πολύ την γνωρίζουν όλοι. Στο παρελθόν έκανα μερικούς καλούς αγώνες και θα είναι σημαντικό να παραμείνω συγκεντρωμένος και να προσπαθήσω να είμαι καλός από την πρώτη διαδικασία. Το όλο μυστικό είναι να παίρνεις την καλύτερη απόδοση από κάθε γύρο»

 

Ο Bautista, φαν της συγκεκριμένης πίστας, δήλωσε με την σειρά του: «Η Sepang είναι η αγαπημένη μου πίστα στο Πρωτάθλημα. Τα πήγα καλά στα 125cc και στα 250cc κέρδισα αγώνα και πήρα μερικά βάθρα. Και στο MotoGP έχω κάνει τον καλύτερό μου αγώνα… έτσι είναι μια πίστα που μ’ αρέσει πολύ. Νιώθω στα καλύτερά μου τώρα, ο τελευταίος αγώνας πήγε μια χαρά και ελπίζω να συνεχίσω από εκεί και να είμαι ανταγωνιστικός όπως στο Motegi»

 

Ο Rossi, νικητής 6 φορές στην εν λόγω πίστα, μίλησε για τον φόρο τιμής που απότισαν οι άνθρωποι του MotoGP στον Simoncelli: «Ήταν όπως πάντα παράξενο, πολύ παράξενο… Όλοι από τα paddock ήρθαν στην 11η στροφή όπου έπεσε ο Marco… έχει περάσει κιόλας ένας χρόνος, αλλά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δύσκολα κρατάς χρόνο… είναι πάντα σαν την πρώτη ημέρα και ειδικά στα paddockμας λείπει πολύ…» Μιλώντας για την πίστα, σχολίασε: «Είναι μια καταπληκτική πίστα, μια από τις καλύτερες του ημερολογίου. Έχουμε υπολογίσει ότι έχουμε κάνει 25.000χλμ στην Sepang, τα τελευταία δέκα χρόνια, έτσι οπωσδήποτε οι πάντες γνωρίζουν καλά αυτήν την πίστα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αγωνίζομαι εδώ, είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές πίστες που έχει το κατάλληλο μέγεθος, και όπως είπε ο Jorge, είναι ολοκληρωμένη»

 

Τέλος ο Crutchlow τόνισε τα εξής: «Το Motegi ήταν μια απογοήτευση για εμάς… κάναμε καλό αγώνα και βελτιωθήκαμε θεαματικά όλο το Σ/Κ και η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά. Κοιτάζαμε την κατάσταση κάθε βράδυ και ξέραμε που έπρεπε να βελτιωθούμε και το καταφέραμε για τον αγώνα, αλλά ήταν κρίμα που δεν υπολογίσαμε ότι θα πηγαίναμε τόσο γρήγορα… Ήταν ωραία η μάχη με τον Alvaro, είναι αυτό που χρειάζεται το Πρωτάθλημα, αυτό που θέλουν οι θεατές και εμείς οι αναβάτες. Ήταν μια καλή μάχη. Η Sepang είναι μια πίστα που την γνωρίζω. Όσο περισσότερους γύρους κάνεις, τόσο πιο πολύ την εκτιμάς και τόσο την συνηθίζεις. Είναι μεγάλη πίστα, έτσι αν μένεις λίγο πίσω σε κάθε στροφή, θα χάνεις πολύ χρόνο. Ευελπιστούμε ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας τις επόμενες ημέρες, με το βλέμμα μας στραμμένο στον αγώνα της Κυριακής. Σίγουρα θα είναι ένα διασκεδαστικό Σ/Κ!»

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang ΕΔ1: Κυριαρχία Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Το MotoGP τιμά τον Simoncelli

Χορηγοί