• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2 χρόνια χωρίς τον Shoya Tomizawa
Στο Misano το 2010 πέταξε ψηλά
Νέα 05/09/2012 - 13:11

Στα 19 του ο Ιάπωνας οδηγός που είχε εντυπωσιάσει στο ξεκίνημα της χρονιάς του 2010 με τη νίκη του στο Κατάρ, έφυγε από κοντά μας ύστερα από το ατύχημα που έγινε στην Ιταλική πίστα, στη διάρκεια του Αγώνα της Moto2. 

 

Είχε γεννηθεί στις 10 Δεκεμβρίου του 1990 στην πόλη Asahi της επαρχίας Chiba στην Ιαπωνία και ξεκίνησε τους αγώνες με mini-bikes στα 3 του χρόνια. Ήταν μαθητής στο σχολείο όταν άρχισε να τρέχει στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα, όπου το 2006 πήρε τη 2η θέση στα 125. Την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Grand Prix, με την έκτακτη συμμετοχή του στο Ιαπωνικό GP. Το ίδιο έγινε και το 2007, ενώ το 2008 παίρνει τη 2η θέση στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα στα 250 και συμμετέχει και πάλι στο Ιαπωνικό GP της χρονιάς τερματίζοντας στην 14η θέση.

Το 2009 στα 18 του τελειώνει το σχολείο και ξεκινάει τη διεθνή του καριέρα, συμμετέχοντας όλη τη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την ομάδα CIPMOTO-GP250 Team, στη μεσαία κατηγορία. Η καλύτερή του θέση είναι η 10η και τελειώνει τη χρονιά στη 17η θέση της βαθμολογίας, αλλά η απόδοσή του, σε σχέση με το πόσο τεχνικά πίσω ήταν η μοτοσυκλέτα του από τον ανταγωνισμό, κερδίζει το ενδιαφέρον των ειδικών.

Έτσι το 2010 στη νέα κατηγορία που αντικαθιστά τα 250, την Moto2, o Shoya Tomizawa ξεκινά δυναμικά τη χρονιά με τη φοβερή του νίκη στο Κατάρ, ενώ στον επόμενο αγώνα στην Jerez, παίρνει την πρώτη του pole position. Στους 10 πρώτους αγώνες της χρονιάς είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας, δείχνει τρομερός μαχητής και κερδίζει τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον πολλών κορυφαίων ομάδων, που στο πρόσωπό του βλέπουν ένα μελλοντικό αστέρι.

Στον 12ο γύρο του Αγώνα στο Misano, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2010, είναι στην 4η θέση και παλεύει δυνατά. Βγαίνει από την στροφή Tramonto και φτάνει περίπου τα 260 χλμ/ώρα για να στρίψει στην ανοικτή δεξιά Curvone. Στην έξοδό της πατάει λίγο έξω από το κερμπ και πέφτει, με τους Scott Redding & Alex De Angelis που τον ακολουθούν να μην μπορούν να τον αποφύγουν, πέφτοντας και αυτοί.

Λίγο αργότερα θα υποκύψει στα τραύματά του στο κοντινό νοσοκομείο.

 

Ο Shoya Tomizawa πέταξε ψηλά και μας λείπει.

 

Επόμενο άρθρο »

Rea: Νιώθω παράξενα!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Ημέρα 1: Τρομερός Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα