• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: O Stoner νικητής, έπεσε ο Lorenzo
Το λάθος του Bautista στην 1η στροφή έβγαλε εκτός τον Lorenzo
Νέα 30/06/2012 - 16:56

O 7oς Αγώνας της χρονιάς έμελλε να είναι ένας επεισοδιακός αγώνας, με μεγαλύτερη έκπληξη το απίστευτο λάθος του Bautista που δεν γίνεται ούτε από νεοφερμένους στην κατηγορία. 

Ο Ισπανός με την Gresini Honda ξεκίνησε από την 3η σειρά της εκκίνησης και θεώρησε ότι μπορεί να τους περάσει όλους στην 1η στροφή του αγώνα! Μπήκε από εσωτερική, φρενάρισε πιο αργά από όλους και η τεράστια πίεση στο λάθος σημείο της πίστας που είναι πιο βρώμικο απέφερε μια πτώση.

Μόνο που από εκεί έπρεπε να περάσει μπροστά από όλους, εκτός από τις δύο εργοστασιακές Honda που είχαν προλάβει να στρίψουν. Ο 3ος ήταν ο Jorge Lorenzo που αμέριμνος έστριβε και αυτός για να κάνει τον αγώνα του. Αλλά η μοτοσυκλέτα του ξαφνικά κτυπήθηκε από αυτήν του συμπατριώτη του και ευτυχώς ο Crutchlow που τον ακολουθούσε δεν έπεσε και αυτός, αλλά βγήκε εκτός πίστας χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

 

Οι δύο Repsol Honda λοιπόν έφυγαν μπροστά και πίσω τους ο Ben Spies με τον Andrea Dovizioso προσπάθησαν να τις ακολουθήσουν. Οι Pedrosa, Stoner είχαν επιλέξει τη μαλακότερη γόμα για το πίσω ελαστικό, που τελικά φάνηκε ότι λειτούργησε με το νέο πλαίσιο του HRC και τους έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα, ακόμη και μετά τα μέσα του αγώνα. Και οι δύο σημείωσαν τον ταχύτερό τους γύρο στον 15ο από τους 26 και ο Pedrosa με 1:34.548 γράφεται ως ο κάτοχος του ρεκόρ πίστας, αφού από φέτος έχουμε νέα διαδρομή.

Ο Ισπανός της Honda όμως δεν άντεξε στην πίεση του ομόσταυλού του και έτσι στον 17ο γύρο ο Αυστραλός πέρασε μπροστά και από κει και πέρα πήρε τη 43η νίκη της καριέρας του, που τον έφερε ισόβαθμο με τον Lorenzo, στη 2η θέση του πρωταθλήματος. Ο Pedrosa περιορίστηκε στους 20 βαθμούς της 2η θέσης και δεν έδειξε ικανός να πάρει τον πρώτο ρόλο στην ομάδα, τώρα που αποχωρεί ο Stoner.

 

O Dovi ήταν ο μεγάλος νικητής της σκληρής μονομαχίας με τον Spies, αφού ο Ιταλός με την δορυφορική Μ1, πέρασε στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου τον Αμερικανό της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, που για 7ο συνεχόμενο αγώνα, αδυνατεί να φανεί αντάξιος της ομάδας!

Στην 5η θέση ο ηρωικός και πάλι Cal Crutchlow που όπως είπαμε έμεινε πολύ πίσω στην 1η στροφή, με την έμμεση ανάμειξή του στο ατύχημα και μετά δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να περάσει τις τρεις Ducati που βρήκε μπροστά του να μάχονται μεταξύ τους. Όταν πέρασε ήταν ήδη αργά, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως έιχε κάνει τον 3ο ταχύτερο γύρο του αγώνα, μετά τις δύο πρώτες Honda!

O Nicky Hayden στην 6η θέση ήταν ο νικητής της ενδο-Ducati μονομαχίας, περνώντας τελικά τον Berbera, ενώ ο Rossi που αρχικά προηγήθηκε στο συγκεκριμένο γκρουπ, μπήκε στα πιτς για να αλλάξει λάστιχο και τερμάτισε 13ος.

 

Ο Randy de Puniet είναι ο νικητής της μάχης των CRT, με την Aprilia ART. O Aleix Espargaro που ήταν 1ος στη μάχη αυτή, έπεσε στον 15ο γύρο και έτσι 2η CRT ήταν η Gresini Honda του Michele Pirro. O Mattia Pasini στη 10η θέση είναι η 3η CRT.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Aragon: O συνήθης ύποπτος Sykes την Superpole!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto2: Άξια νίκη για Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα