• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Lorenzo πάει φουλ για τίτλο!
Ο Rossi κάνει την χειρότερή του χρονιά από το 2000!
Νέα 20/06/2012 - 12:06

Ο δρόμος που ακολούθησε, τόσο ο Rossi όσο και ο Lorenzo, ήταν τελείως διαφορετικός, ήδη από την εποχή που οι δυο τους ήταν στην ίδια ομάδα, ομόσταυλοι… τότε, όταν αγωνιζόντουσαν για τον κατασκευαστή με έδρα την Iwata, ο Ιταλός είχε κερδίσει 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ ο Ισπανός ένα. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και ενώ ο Jorge πέρυσι διεκδίκησε τον τίτλο και φέτος δείχνει το φαβορί για να στεφθεί Πρωταθλητής, ο Vale δεν έχει κερδίσει ούτε έναν αγώνα από τότε που χώρισαν οι δρόμοι τους…

 

Πράγματι, με 4 νίκες και 2 δεύτερες θέσεις στους πρώτους έξι αγώνες της χρονιάς, ο Lorenzo έχει ήδη 140 βαθμούς στο ενεργητικό του, ισοφαρίζοντας έτσι το καλύτερό του ξεκίνημα, που έγινε το 2010 όταν και κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Να σημειώσουμε μάλιστα, ότι από την εποχή των τετράχρονων μοτοσυκλετών, μόνο ο Rossi έχει καταφέρει καλύτερο ξεκίνημα χρονιάς, το 2002, όταν και είχε 5 νίκες και μια δεύτερη θέση πάνω στην Honda του!

 

Πάντως, τα στατιστικά δείχνουν και το σκληρό τους “πρόσωπο” και αυτό που μας λένε είναι ότι ο Rossi δεν έχει ξεκινήσει τόσο άσχημα για πάνω από 10 χρόνια! Ο Γιατρός έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 58 βαθμούς με την Ducati του, 10 λιγότερους σε σχέση με πέρυσι, και ελάχιστους παραπάνω από το ντεμπούτο του το 2000, στα 500cc, όταν και είχε συγκεντρώσει 41 βαθμούς στους πρώτους 6 αγώνες. Το χειρότερο όλων βέβαια, είναι ότι υπολείπεται 82 ολόκληρους βαθμούς από τον πρωτοπόρο, ενώ πέρυσι – στο αντίστοιχο χρονικό σημείο – ήταν πίσω για 48… επίσης, ο Vale είναι μόλις 6ος στην βαθμολογία, ενώ το 2011 βρισκόταν στην πιο ευυπόληπτη 4η θέση… και το Πρωτάθλημα συνεχίζεται!

 

Του Luca Semprini gpone.com

 

Επόμενο άρθρο »

World Ducati Week 2012!

« Προηγούμενο άρθρο

O Paul Bird ετοιμάζει CRT πλαίσιο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα