• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Τα στατιστικά!
Τα στοιχεία πριν το Βρετανικό GP!
Νέα 14/06/2012 - 15:39

To Βρετανικό GP θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες στην θρυλική πίστα του Silverstone! Εδώ, μπορείτε να δείτε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία πριν τον αγώνα της Κυριακής!

 

115 – O Jorge Lorenzo έχει συγκεντρώσει 115 βαθμούς από τους πρώτους πέντε αγώνες της χρονιάς. Ακριβώς τόσους είχε μαζέψει και την χρονιά που πήρε τον Παγκόσμιο Τίτλο, το 2010!

 

63 χρόνια – Την ημέρα του αγώνα, θα έχουν περάσει ακριβώς 63 χρόνια από τον πρώτο αγώνα 500cc του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο Isle of Man TT το 1949! Νικητής ήταν ο Βρετανός Harold Danieli, με μια μονοκύλινδρη Norton! Και οι 35 αναβάτες που τερμάτισαν στον αγώνα μήκους 425 χλμ (!), είχαν μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες στην Βρετανία: Norton, Velocette, Triumph και AJS

 

45 χρόνια – Την ημέρα των κατατακτηρίων στο Silverstone, θα έχουν περάσει 45 χρόνια από τότε που ο Stuart Graham– με Suzuki– νίκησε στα 500cc στο Isle of Man TT το 1967!

 

36 χρόνια – Ο τελευταίος Βρετανός οδηγός που κέρδισε μέσα στην Αγγλία, ήταν ο Tom Herron στο Isle of Man TT το 1976!

 

21 – Ο Espargaro γιόρτασε τα 21α γενέθλιά του την Κυριακή στις 10 Ιουνίου!

 

20 – Με την νίκη του στην Καταλονία, ο Jorge έφτασε τις 20 νίκες στην μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζονταςτο ρεκόρ του 2 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή (500cc) Freddie Spencer!

 

17 – O δικός μας Θανάσης Σίσσης, θα γίνει 17 χρονών, αύριο πρώτη ημέρα του 6ου γύρου MotoGP!

 

16 – O Eric Granado θα κάνει το ντεμπούτο του στην Moto2, 7 μόλις ημέρες αφού γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του! Αυτό τον κάνει τον νεαρότερο σε ηλικία αναβάτη της μεσαίας κατηγορίας. Το ρεκόρ κατείχε ο Chaz Davies, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στα 250cc όντας 16 χρονών και 55 ημερών!

 

3 – Η 3η θέση του Andrea Dovizioso στην Βαρκελώνη, σηματοδότησε την πρώτη φορά που μη εργοστασιακός αναβάτης ανέβηκε στο βάθρο! Τελευταίος ήταν ο Colin Edwards, ο οποίος τερμάτισε 3ος στο Βρετανικό GP πέρυσι.

 

2 – Μόνον δυο αναβάτες έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς και στους πρώτους πέντε αγώνες της χρονιάς, για την Moto3: ο Sandro Cortese και ο Alberto Moncayo

 

1 – Για πρώτη φορά Πορτογάλος αναβάτης ανέβηκε στο βάθρο, στον αγώνα της Καταλονίας! Και το όνομα αυτού; Miguel Oliveira!

 

Επόμενο άρθρο »

Arai RX-7 GP

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Έχουμε τον ρυθμό για μπροστά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα