• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Θέλουμε 7/10 για νίκες!
Χρήσιμα συμπεράσματα στην Καταλονία
Νέα 05/06/2012 - 00:21

To test στην πίστα της Καταλονίας ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα, με τον Ιταλό σταρ να έχει βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια. Ο Vale δεν συμβιβάζεται με απλώς ένα καλό πλασάρισμα, αλλά στοχεύει στο βάθρο και στις νίκες! «Πρέπει να μειώσουμε την διαφορά στα 5/10 για το βάθρο και στα 7 για να είμαστε νικητές!», δήλωσε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους…

 

«Σήμερα (σ.σ. χτες) οι δοκιμές δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές αλλά δεν ήταν και εντελώς χάσιμο χρόνου. Δεν με ενδιέφερε να φορέσω νέα ελαστικά για να κάνω έναν γρήγορο γύρο. Η προσοχή μας ήταν στραμμένη αλλού. Μάθαμε πολλά για την κατανομή βάρους και θα συνεχίσουμε αυτήν την δουλειά στην Aragon…»

 

Ολοκληρώνοντας 56 γύρους χτες, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τόσο ο Vale, όσο και η ομάδα του δούλεψαν σκληρά για να βελτιώσουν την GP12 «Δοκίμασα πολλές διαφορετικές λύσεις, αλλά στο τέλος το καλύτερο ήταν το στήσιμο που χρησιμοποιήσαμε στον αγώνα», συνέχισε ο “Γιατρός”. «Με αυτό έκανα τον καλύτερό μου χρόνο (1.43.252). Πρέπει να συνεχίσουμε να “παίζουμε” με τα ηλεκτρονικά, ώστε να βελτιώσουμε την απόδοση ισχύος. Στην συνέχεια, πρέπει να κατανοήσουμε τον λόγο που δεν παράγουμε την ίδια μηχανική πρόσφυση στο μπροστινό μέρος, όπως η Honda και η Yamaha…»

 

Όπως είχαμε γράψει, ο Ιταλός δοκίμασε και πάλι το νέο αλουμινένιο ψαλίδι. Τα συμπεράσματά του; «Σε αυτήν την πίστα δημιουργεί πρόβλημα ταλαντώσεων (chatering). Θα έχει ενδιαφέρον όταν το δοκιμάσουμε και πάλι την Τετάρτη, για να δούμε την συμπεριφορά του σε άλλη πίστα» Όσο για το νέο μπροστινό της Bridgestone; «Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο, ειδικά σε αυτήν την πίστα. Στον αγώνα επέλεξα το καινούργιο και η επιλογή μου ήταν σωστή».

 

Τώρα, ο Vale είναι περίεργος να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Aragon και στο Silverstone: «Πέρυσι ήταν δυο δύσκολες πίστες για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ανταγωνιστικοί εκεί…»

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Τα τεστ συνεχίζονται στην Aragon!

« Προηγούμενο άρθρο

Επιτυχημένο τεστ για την Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα