• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi & Hayden στο Mugello
Τελικά η βροχή σταμάτησε και το τεστ έγινε
Νέα 23/05/2012 - 23:41

Η πρώτη μέρα του τεστ των εργοστασιακών οδηγών της Ducati στο Mugello, καθυστέρησε να αρχίσει, λόγω της πρωινής βροχής. Όμως αργότερα η πίστα σχεδόν στέγνωσε και οι δύο οδηγοί μπήκαν στην πίστα και μάλιστα διέρρευσαν οι χρόνοι τους: 1:49.38 για τον Vale και 1:49.63 για τον Nicky. 

Ο Filippo Preziosi και η ομάδα του περιμένουν βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα με την διάταξη L που χαρακτηρίζει την Ιταλική μάρκα και έχει δεχτεί κριτική από πολλούς, που θεωρούν την διάταξη αυτή υπεύθυνη για τις δυσκολίες της Desmosedici GP12.

Στην περίπτωσή μας η Ducati πρέπει να περιμένει μέχρι το Silverstone για να επωφεληθεί από ότι βελτιώσεις γίνουν στον κινητήρα, αφού στην Βρετανική πίστα θα σφραγιστεί ο 3ος κινητήρας της εταιρίας για το 2012.

Ο στόχος του τεστ είναι ο Valentino Rossi να μπορεί σταθερά να δίνει τη μάχη για το βάθρο, ώστε με αυτόν τον τρόπο να πειστεί να μείνει για ακόμη δύο χρόνια με την ιστορική φίρμα. Έτσι σήμερα δοκιμάστηκε ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση να γίνει πιο ευκολοδήγητος ο κινητήρας από πλευράς της μετάδοσης.

Στο εργοστάσιο της Bologna μετά τον αγώνα της επόμενης Κυριακής θα αξιολογηθούν στο εκεί τεστ οι βελτιώσεις που θα προκύψουν και από την αυριανή ημέρα. Έτσι από την Μ. Βρετανία και μετά, μέχρι την Laguna Seca, στους μεσαίους αγώνες της περιόδου δηλαδή, αναμένεται να πάρει την απόφασή του ο Rossi στο να μείνει ή να φύγει.

 

Πάντως το σημερινό τεστ πρέπει να θεωρηθεί θετικό, αφού πέρυσι ο Rossi με την 800αρα γύρισε στο 1:49.902, βέβαια με τον Stoner να έχει πάρει την pole με 1:48.034. Όμως σήμερα η πίστα, μετά την βροχή και με το λάστιχο που υπήρχε από ένα πρόσφατο τεστ της F1 ήταν σαφώς πιο βρώμικη και πολύ πιο αργή από ότι πέρυσι στον αγώνα. Να πούμε ότι στην πίστα μαζί τους ήταν και ο δοκιμαστής και πρώην οδηγός MotoGP Alex Hoffmann με την Aprilia RSV-4, ο οποίος σημείωσε καλύτερο χρόνο στο 1:51.8.

Ο Troy Bayliss δεν έκανε γύρους στο στεγνό, καθώς είχε τελειώσει το δικό του πρόγραμμα δοκιμών με την 1199 το πρωί στο βρεγμένο και θα δοκιμάσει στο στεγνό αύριο.

 

Στην πίστα με τους Valentino Rossi και Nicky Hayden ήταν οι αρχιμηχανικοί τους Jeremy Burgess και Juan Martinez, ο Team Manager Vittoriano Guareschi, ο δοκιμαστής Franco Battaini που έκανε γύρους στο βρεγμένο χθες και βέβαια τον συντονισμό έχει ο Filippo Preziosi, ο οποίος δήλωσε ότι αυτό το τεστ είναι το πρώτο βήμα και ότι ο κινητήρας θα είναι στο επίπεδο που πρέπει από πλευράς οδηγησιμότητας μετά την Laguna Seca. Το ερώτημα είναι αν ο Valentino θα έχει την υπομονή να περιμένει μέχρι τότε για να αποφασίσει το τι θα κάνει το 2013!

 

Να πούμε ότι ο Rossi συμπλήρωσε 55 γύρους, ο Nicky Hayden 52 και όλοι περιμένουν να βγει σωστή η πρόβλεψη για καλό καιρό αύριο ώστε να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους.

 

Επόμενο άρθρο »

Doohan & Rainey: Γιατί τώρα Casey;

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ας βρέξουμε όλες τις πίστες!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα