• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: H GP12 πρέπει να είναι κοντή και μακριά
To δικό του, σε αντίθεση με το set-up του Hayden
Νέα 04/05/2012 - 15:58

Ο Rossi – όπως δήλωσε και ο ίδιος – θα χρησιμοποιήσει στο Estoril τις ρυθμίσεις του ομόσταυλού του, Nicky Hayden. Αυτό είχε γίνει γνωστό εδώ και μέρες, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο «Γιατρός» δήλωσε πρόσφατα ότι αυτές οι ρυθμίσεις: «κάνουν την μοτοσυκλέτα μακρύτερη και πιο κοντή, σε αντίθεση με το δικό μου set-up που είναι κοντό (ως προς το μεταξόνιο) και ψηλό (ύψος σέλας), για να μιλήσω απλά…»

 

Στην συνέχεια ο Vale πρόσθεσε: «Από τεχνικής απόψεως, θα ξεκινήσουμε με το στήσιμο της Jerez, προσπαθώντας να το προσαρμόσουμε στο προσωπικό μου στυλ οδήγησης… ελπίζουμε για καλό καιρό (σ.σ. έβρεχε το πρωί της Παρασκευής αλλά στις ελεύθερες είχε ήλιο) αλλά δεν θα αλλάξουμε το σχεδιασμό μας ακόμα και στο βρεγμένο»

 

Η γενικότερη ιδέα είναι να συνδυαστεί ο ρυθμός του Hayden στην αρχή του αγώνα, με τον ρυθμό του Rossi στο τέλος! «Αυτό θα ήταν υπέροχο! Ο Nicky κι εγώ έχουμε δείξει ότι η μοτοσυκλέτα έχει δυνατότητες, αλλά τώρα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε 100%. Ανεβάζουμε θερμοκρασία γρήγορα στα ελαστικά, αλλά αυτό σημαίνει ότι φθείρονται και πιο γρήγορα. Πάντως, δεν έχω θέμα με το μπροστινό ελαστικό. Στην Jerez έβαλα το σκληρό ελαστικά και κράτησε για όλο τον αγώνα. Ο Nicky επέλεξε το πιο μαλακό, πίεσε στην αρχή αλλά είχε προβλήματα στο τέλος»

 

Η εξήγηση του Rossi για ποιον λόγο επέλεξε το στήσιμο του Hayden, ήταν ξεκάθαρη: «Το στήσιμό του είναι ό,τι πρέπει για να είναι γρήγορη η Ducati και η απόδοσή του το αποδεικνύει. Με το στήσιμό του βρήκα την ταχύτητα στην είσοδο των στροφών, που μου έλειπε! Αυτό ήταν το μεγαλύτερό μου πρόβλημα. Τώρα μπορούμε να δουλέψουμε από αυτήν την βάση και να λύσουμε τα προβλήματά μας»

 

«Μίλησα πολύ με τον Preziosi μετά τον αγώνα στο Κατάρ και θέλω να βελτιωθούν τα πράγματα γρήγορα. Γι’ αυτό και δεν με πειράζει που έχουμε δυο συνεχόμενους αγώνες και στην συνέχεια τις δοκιμές. Άλλωστε, από την στιγμή που ξεκινήσαμε άσχημα την χρονιά, είναι καλό που έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε τα πράγματα άμεσα».

 

Επόμενο άρθρο »

Estoril Moto3, ΕΔ2: Ένας Πορτογάλος δείχνει τον δρόμο

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Monza, ΕΔ1: Ο Haslam πρώτος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα