• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Η Μ1 είναι μια Honda…
… χωρίς το πρόβλημα κραδασμών!
Νέα 26/04/2012 - 11:41

Οι χειμερινές δοκιμές πήγαν πολύ καλά για την ομάδα των Lorenzo-Spies και αυτό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, όπου ο Lorenzo θριάμβευσε και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου! Είναι δεδομένο ότι η αύξηση της χωρητικότητας (1000cc) ευνόησε τον κατασκευαστή με έδρα την Iwata και μπορούν πλέον να κοιτούν κατάματα τις Honda, άποψη που συμμερίζεται και ο ίδιος ο Casey Stoner:

 

«Είδα την μοτοσυκλέτα τους και το πώς δουλεύει και θεωρώ ότι ο τρόπος που δουλεύει είναι αρκετά παρόμοιος με τον αντίστοιχο της Honda…», σχολίασε ο Αυστραλός σε συνέντευξη που έδωσε στον Βρετανικό Τύπο. «Αυτό κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς στον αγώνα. Όταν βλέπουμε ομοιότητες είναι πιο εύκολο να πλησιάσουμε και να τους περάσουμε. Έμαθα ότι στο θέμα της επιτάχυνσης είναι πολύ κοντά στις Honda. Ο τρόπος που οδηγά ο Jorge είναι ο ίδιος με τον τρόπο που οδηγούμε εγώ και ο Dani την μοτοσυκλέτα μας. Δεν έχει την ταχύτητα στις στροφές που είχε στο παρελθόν, αλλά έχει λίγο περισσότερη επιτάχυνση. Έχει λίγο λιγότερη ταχύτητα στο μέσο των στροφών και το πιο σημαντικό, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους κραδασμούς!»

 

«Αυτό είναι ένα θέμα που πρόσεξα… δεν έχουν κραδασμούς (chattering). Πρέπει να δούμε τι θα φέρει το μέλλον σε διαφορετικές πίστες και πως θα αντιδράσουν οι μοτοσυκλέτες. Ήταν (η Μ1 πάντα) ασταμάτητη στο Κατάρ, αλλά από την άλλη και εμείς δείξαμε χειρότεροι απ’ ότι ήμασταν στην πραγματικότητα».

 

«Το θέμα ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί στον αγώνα είναι πολύ θετικό, αλλά θεωρώ ότι πρέπει κάτι να πάρουμε από αυτούς και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποια θεματάκια… έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα μας, αλλά ακόμη και τώρα που δεν είναι έτοιμη, ήμουν σε θέση να κερδίσω τον πρώτο αγώνα της χρονιάς και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε παρά μόνο στην περίπτωση που η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Τότε θα πρέπει να φοβηθείτε για το Πρωτάθλημα. Έτσι όπως είναι οι μοτοσυκλέτες των τριών κατασκευαστών, για την ώρα, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές!»

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Rossi παίρνει συνέντευξη από τον πατέρα του!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Ο καλός, ο κακός και ο... άσχημος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα