• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ Τρίπολη Superstock: Ο Κοντομάρος νικητής
Ωραίος ο συναγωνισμός για όλες τις θέσεις
Νέα 22/04/2012 - 19:18

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

Φωτογραφία: Κυριάκος Αντωνίου

 

Η κορυφαία κατηγορία του Πρωταθλήματος, που διοργάνωσε άψογα ο Σ.Ο.Α.Μ. με την IRON Team, πρόσφερε έντονο συναγωνισμό για όλες τις θέσεις και ειδικά για την πρώτη η μάχη ήταν σκληρή για τους 20 από τους 28 γύρους του Αγώνα.

Αρχικά ο Άρης Γκιζίνος ξεκίνησε δυνατά και έμεινε στην πρώτη θέση για πολλούς γύρους, μέχρι να περάσει μπροστά ο Κώστας Κοντομάρος, με τη νέα του Ducati 1098R της Fan Motorcycles. Ο Γκιζίνος όμως δεν άφησε τον περσινό Πρωταθλητή να ξεφύγει και πίεσε πολύ πετυχαίνοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύρο στον 15ο, με 57.753 κρατώντας την διαφορά στα 0.2'' του δευτερολέπτου.

Όμως στον 21ο γύρο ο Γκιζίνος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και εγκατέλειψε, αφήνοντας μόνο μπροστά τον Κοντομάρο, που μάλιστα σε αυτόν τον γύρο έγραψε 57.662 και πήρε και το Κύπελλο Ταχύτερου Γύρου, εκτός από μια άνετη – από κει και πέρα νίκη.  

 

Αντίστοιχα ωραία μάχη είδαμε για την 2η τελικά θέση, ανάμεσα στον Λευτέρη Πίππο και τον Μάριο Ταγκλή. Ο Τριπολιτσιώτης οδηγός αρχικά κράτησε την 3η θέση, παρά το ότι μετά από μια πτώση το Σάββατο χρειάστηκε πολύ δουλειά από την ομάδα του για να φτιαχτεί η μοτοσυκλέτα του, από μια ομάδα που στήθηκε την τελευταία στιγμή με τοπικούς χορηγούς.

Ο νεαρός Πρωταθλητής του Τράιαλ και των 125 από την άλλη μεριά, “διάβαζε” τον αντίπαλό του και κινούμενος ελαφρά γρηγορότερα, πέρασε μπροστά και μετά την εγκατάλειψη του Γκιζίνου βρέθηκε 2ος, για το πρώτο του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Σταύρος Τριντής – που είχε αγωνιστεί προηγουμένως στην Supersport – έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην 4η θέση, μάλιστα στο τέλος πλησιάζοντας τον Ταγκλή.

 

Η μεγαλύτερη μάχη όμως δόθηκε πίσω του, με τον Διονύση Αχτύπη να ανεβαίνει συνεχώς θέσεις, μετά από μια κακή εκκίνηση και με σταθερά γρήγορο γυρολόγιο να παίρνει μια εντυπωσιακή 5η θέση, στα 47 του! Στους τελευταίους γύρους πέρασε και τον Βασίλη Γερακίτη, που νωρίτερα με 58.378 είχε πετύχει τον 3ο ταχύτερο γύρο του Αγώνα και βέβαια τον καλύτερο προσωπικό του στην Τρίπολη.

Τους δύο οδηγούς δεν κατάφερε να ακολουθήσει στο τέλος ο Βασίλης Ευθυμίου που αρχικά κράτησε την 5η θέση, για να τερματίσει τελικά 7ος. Στην 8η θέση ο Δημήτρης Τασσόπουλος, που ξεκίνησε καλά, αλλά μετά έμεινε σταδιακά πίσω.

Εκτός από τον Γκιζίνο, μηχανικό πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Γιώργος Μαρκεζίνης που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, από κούραση σταμάτησε και ο Πρωταθλητής Άκης Γεωργόπουλος, ενώ η πτώση στην 11 οδήγησε σε εγκατάλειψη τον Ηλία Γλυκό, που για 9 γύρους έκανε ωραίο αγώνα.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

WSS Assen: O Lanzi “έγραψε” με νίκη στο βρεγμένο

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Τρίπολη: φωτογραφικό Superstock

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα