• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νεότερα για τον τραυματισμό του Lascorz
Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο Ισπανός
Νέα 21/04/2012 - 11:25

Παράλληλα με τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος SBK, που διεξάγεται στην πίστα ΤΤ της Ολλανδίας, η Kawasaki εξέδωσε άλλο ένα δελτίο τύπου ενημερώνοντάς μας για την κατάσταση της υγείας του Ισπανού αναβάτη της, Joan Lascorz, μετά την σφοδρή πτώση και τον σοβαρό τραυματισμό του τελευταίου στις δοκιμές στην πίστα της Imola.

 

Οι νεότερες πληροφορίες είναι ότι ο Lascorz έχει τις αισθήσεις του, βρίσκεται ακόμα βέβαια στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου de la Vail d'Hebron της Βαρκελώνης και θα παραμείνει εκεί μέχρι οι γιατροί να καθαρίσουν τους πνεύμονές του από συσσώρευση βλέννας. Στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε ειδική μονάδα αποθεραπείας που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί μάλλον θα περιμένουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να κάνουν αυτήν την κίνηση.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διάσημου Ισπανού γιατρού, Dr Xavier Mir, ο οποίος έχει συμβουλευτικό ρόλο στην υπόθεση, ο Lascorz θα μείνει παράλυτος από την μέση και κάτω, ενώ μπορεί να γλιτώσει τα άνω άκρα καθώς έχει μια μικρή αίσθηση στον ώμο του, στον αγκώνα και στον καρπό.

 

Ο Διευθυντής της ομάδας, που είναι προσωπικός μάνατζερ και φίλος του Lascorz, Guim Roda δήλωσε σχετικά: "Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και τον σεβασμό που έδειξαν μετά τον τραυματισμό του Joan, ειδικά τους ανθρώπους από την Ισπανία αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. Πρέπει να εστιάσουμε πάνω απ' όλα στον αγώνα και την αγάπη των γονιών του, Juan και Maribel και όλης της οικογένειας και των στενών φίλων, οι οποίοι βρίσκονται συνέχεια κοντά στον Joan..."

 

"Η επικοινωνία μας είναι σύντομη και προσεκτική λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού και της αβεβαιότητας για τις πιθανότητες ανάκαμψης, αλλά και επειδή ο χρόνος έχει σταματήσει για εμάς... Οι αλλαγές και οι βελτιώσεις μετριούνται τώρα σε εβδομάδες και όχι σε ημέρες. Το πιο σημαντικό είναι να σταθεροποιηθεί ο Joan, ώστε να ξεκινήσει η αποθεραπεία. Επίσης να φύγει η τραχειοτομή ώστε να μπορέσει να μιλήσει ελεύθερα. Στην συνέχεια, μαζί του θα σχεδιάσουμε την διαδικασία ανάρρωσης. Όσο για τα αίτια του ατυχήματος και του τραυματισμού, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δυο μήνες πριν βγουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα..."

 

Επόμενο άρθρο »

SBK, Assen, ΚΑΤ 2: Δυνατή βροχή

« Προηγούμενο άρθρο

Pernat: "Δεν θα μπορούσαν καλύτερα!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα