• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Audi αγοράζει την Ducati για 860 εκατ. ευρώ!
Σχεδόν σίγουρη η τελική συμφωνία εξαγοράς
Νέα 18/04/2012 - 14:49

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ακόμη, είναι πολλοί οι οικονομικοί κύκλοι σε Ευρώπη και Αμερική που μιλούν για οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Audi και Ducati. Όπως άλλωστε είχαμε γράψει και χθες, αυτό άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο Andrea Bonomi σε δηλώσεις του.

 

Το επίσημο δελτίο τύπου αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των μετόχων του Ομίλου VW στο Αμβούργο. Στην συνάντηση αναμένεται να δοθεί το οκ για την εξαγορά της Ιταλικής εταιρείας με 860 εκατ. ευρώ, περίπου 1.12 δισ. δολάρια!

 

Με την προσάρτηση της Ducati, η VW προσθέτει ένα 12ο brand στην ήδη υψηλού κύρους σύνθεσή της, ενώ ο Πρόεδρος του Ομίλου Ferdinand Piech, ο οποίος σημειωτέον έχει μια Ducati, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα με την εξαγορά της Ducati, μια ημέρα αφού γιόρτασε τα 75α γενέθλιά του. Από την άλλη, πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν διότι η VW αναλαμβάνει και τα χρέη της Ducati (υπολογίζονται σε κάτι λιγότερο από 200 εκατ. ευρώ) και τα μειονεκτήματά της...

 

Προφανώς, ένας από τους λόγους που ο γερμανικός κολοσσός ενδιαφέρθηκε τόσο σοβαρά για την Ducati, είναι και το γεγονός ότι θέλει να πάρει μερίδιο της πίτας από την BMW και στην αγορά μοτοσυκλετών.

 

Στην γειτονική μας χώρα τα νέα σίγουρα δεν έφτασαν αναπάντεχα στα αυτιά των Ιταλών, ωστόσο οι αντιδράσεις συνεχίζονται επειδή ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι της Ιταλίας περιήλθε στα χέρια ξένων, ενώ οι σκληροπυρηνικοί φαν της Ducati εμφανίζονται εξοργισμένοι που η αγαπημένη τους φίρμα θα χάσει την ανεξαρτησία της και θα φύγει από το γνώριμο Borgo Panigale... Βέβαια, είναι εύκολο και βολικό να ξεχνάνε ότι υπήρχε περίοδος που η Ducati ανήκε στον Όμιλο Texas Pacific - από εκεί την αγόρασε η Investindustrial - με την τελευταία να έχει μόνο συμβουλευτικού χαρακτήρα γραφεία στην Ιταλία, ενώ τα κεντρικά της εταιρείας του Bonomi βρίσκονται στην Αγγλία και το Λουξεμβούργο.

 

Επόμενο άρθρο »

300 Αγώνες (διπλοί) στα SBK!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi απειλείται...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα