• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Burgess: Όχι στις 1000άρες...!
Όχι και στην Dorna!
Νέα 01/04/2012 - 19:29

Είναι απορίας άξιο εάν κάποιοι στην Επιτροπή των GP, θυμούνται για ποιούς λόγους γίνονται οι όποιες αλλαγές γίνονται...

 

Ας πάρουμε για παράδειγμα το πέρασμα από τις 1000cc μοτοσυκλέτες στις 800cc. Ένας από τους λόγους που - τότε - αποφασίστηκε να γίνει η αλλαγή αυτή, ήταν και ο φόβος για τις υψηλές ταχύτητες που μπορούν να πιάσουν οι οδηγοί πάνω στις 100άρες... και τώρα, έξι χρόνια μετά, επιστρέφουμε - με απόφαση της ίδιας Επιτροπής - στην ίδια ακριβώς κατάσταση και σύμφωνα με τον Jeremy Burgess, αυτό είναι γελοίο...

 

Στην πραγματικότητα, ο θρυλικός αρχιμηχανικός δεν είπε ακριβώς ότι είναι γελοίο, ωστόσο δήλωσε, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Adelaide Advertiser, ότι είναι ανόητο: "Πρόκειται για κινητήρες αυτοκινήτων (οι 1000cc) που τους τοποθετούμε σε μοτοσυκλέτα. Στις μεγάλες και γρήγορες πίστες, ένας αναβάτης με λίγο ευνοϊκό άνεμο, θα πιάνει τα 360 χαω!"

 

Θυμίζουμε ότι και ο Jorge Lorenzo έχει δηλώσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν, για τους φόβους του σχετικά με τις υψηλές ταχύτητες που μπορεί να φτάσει κανείς με τους νέους κινητήρες. Κατηγορήθηκε ως δειλός από αρκετούς, διότι τόλμησε και εξωτερίκευσε τις σκέψεις του, όμως ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής γνωρίζει ότι σε πίστες όπως αυτή του Mugello, μπορούμε να δούμε τέτοιες ταχύτητες. Το 2009, ο Dani Pedrosa με την Ηonda του έφτασε τα 349.3 χαω!

 

Ο Burgess είναι κάθε άλλο παρά επηρεασμένος από τις 1000άρες και πιστεύει ότι το MotoGP πρέπει να περιοριστεί σε 600cc κινητήρες. Αυτό δήλωνε και στο παρελθόν και - ενώ ανησυχεί για το μέλλον του MotoGP - δεν απέφυγε τις "μπηχτές" και για την Dorna: "Εκείνοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΜotoGP, ίσως δεν θα έπρεπε να σχετίζονται με το βιβλίο των κανονισμών..."

 

Επόμενο άρθρο »

SBK, Imola: Αγώνας 1

« Προηγούμενο άρθρο

Εκρηκτικός ο Tom Sykes κέρδισε την Superpole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα