• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: «Ήταν ωραία που επέστρεψα στην πίστα»
Ξεπέρασε το πρόβλημα στην πλάτη του
Νέα 01/02/2012 - 17:09

Μετά το καθυστερημένο ντεμπούτο του με την Repsol Honda #1, ο Casey Stoner βρέθηκε στην πρώτη θέση της δεύτερης ημέρας των δοκιμών στην Sepang.

 

Ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έχασε την πρώτη ημέρα των δοκιμών εξαιτίας πόνων που ένιωσε στην πλάτη, κατά την διάρκεια ασκήσεων προθέρμανσης: «Μου συμβαίνει δυο ή τρεις φορές τον χρόνο, αλλά όχι όταν είμαι με μοτοσυκλέτες και το χτεσινό ήταν μακράν ό,τι χειρότερο έχω νιώσει» εξήγησε ο Stoner. «Είχα εξετάσει δυο-τρεις φορές την πλάτη μου, λόγω του τραυματισμού μου το 2003 [125cc]. Είχα μικροπροβλήματα από τότε αλλά οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι οριστικό. Θα κάνουμε και πάλι εξετάσεις. Πρέπει άλλωστε να ελέγξω και τον λαιμό μου από το Assen πέρυσι. Δεν μπορώ να κουνηθώ με απόλυτη ελευθερία. Έτσι, πρέπει να τα κοιτάξω και τα δυο. Είναι βέβαια λίγο ενοχλητικό, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει. Κάποιος έχει είτε γερή, είτε επιρρεπείς σε τραυματισμούς, πλάτη. Τουλάχιστον δεν με επηρεάζει τον περισσότερο καιρό».

 

Ο Stoner έκανε χρήση αναλγητικών χαπιών για να ξεπεράσει το πρόβλημα στην πλάτη του και κατάφερε να κάνει 29 γύρους, αν και το πρωινό ξεκίνησε με αρκετή δόση αγωνίας για τον Αυστραλό, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις σε ένα άλλο μέρος της πλάτης του.

 

«Μπορούσα να οδηγήσω καλά, αλλά όχι και να κάνω όσους γύρους ήθελα», δήλωσε ο Stoner.

 

Το γεγονός ότι έχασε την εναρκτήρια ημέρα των δοκιμών δεν εμπόδισε τον Stoner να απολαύσει – για πρώτη φορά μετά την Βαλένθια – την οδήγηση του πρωτότυπου μοντέλου μοτοσυκλέτας. 

 

 

«Στην αρχή το μυαλό σου χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνηθίσει, αλλά ήταν ωραίο να επιστρέφω στην πίστα και να νιώθω τον αέρα στο πρόσωπό μου και πάλι», δήλωσε.

 

Ο καλύτερος γύρος του Stoner ήταν ο 19ος με 2.00.895

 

Αφού διορθώθηκε ο λάθος χρόνος που χρεώθηκε στον Ben Spies (1.58), ο Stoner τερμάτισε κατά 0.157 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Τεξανό, με τον Jorge Lorenzo (πρώτος στις χτεσινές δοκιμές) να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

 

«Όταν πρωτοείδα τον χρόνο που έδωσαν στον Spies, παραξενεύτηκα. Μετά κοίταξα πιο προσεκτικά και σκέφτηκα "για κάτσε, 2.7 δευτ. ταχύτερος;" Θα έπρεπε να πάει λίγο πιο αργά και να σημειώσει 1.59!» αστειεύτηκε ο Stoner.

 

Ανεξάρτητα όμως από το λάθος στον χρόνο, ο Stoner γνωρίζει ότι οι αναβάτες της M1 δείχνουν πιο ανταγωνιστικοί, λίγο πριν την έναρξη της επίσημης σεζόν.

 

«Είδαμε ότι χτες οι Yamaha παρουσιάστηκαν ταχύτατες με το καλημέρα» δήλωσε ο Αυστραλός. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των μοτοσυκλετών, την δεδομένη στιγμή. Οι Yamaha δείχνουν πραγματικά πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές».

 

«Λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη απουσία του Jorge από τις μοτοσυκλέτες, τα πάει μια χαρά, ενώ ο Ben έχει ξεκινήσει δυναμικά την σεζόν. Ελπίζω να μπορέσει να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα».

 

Στην συνέχεια ο Stoner επικεντρώθηκε στην δοκιμή του πλαισίου: «Είμαστε ευχαριστημένοι με ό,τι καταφέραμε. Συγκρίναμε το νέο πλαίσιο με αυτό που είχαμε στην Βαλένθια και θέλουμε να πάρουμε τα θετικά στοιχεία του ενός και να τα βάλουμε στο άλλο. Τουλάχιστον βρήκαμε προς τα πού θα κατευθυνθούμε».

 

Ο Stoner επιβεβαίωσε ότι οι κραδασμοί [chatter] παραμένουν το μεγαλύτερο πρόβλημα:

«Χρησιμοποιήσαμε το πιο σκληρό ελαστικό μπροστά, σήμερα το απόγευμα, και είχαμε μεγαλύτερους κραδασμούς με αυτό. Έτσι, προσπαθήσαμε να το μειώσουμε αυτό αλλά όχι ικανοποιητικά, ειδικότερα εάν πάμε σε μια πίστα όπως το Brno, που δημιουργούνται πολλοί κραδασμοί».

 

Το πρώτο τεστ της Sepang θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το απόγευμα.

 

Επόμενο άρθρο »

Honda: μια CBR 1000RR αφιερωμένη στον Sic

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: τα μισά προβλήματα έχουν λυθεί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα